Publisher: Van Goor

Hof van Vleugels en Verwoesting door Sarah J. Maas | Een Boek Review

Gepost op 21 jun 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Hof van Vleugels en Verwoesting door Sarah J. Maas | Een Boek ReviewHof van Vleugels en Verwoesting by Sarah J. Maas
Also by this author: De Glazen Troon, De donkere kroon, Hof van doorns en rozen, Erfgenaam van Vuur
Series: A Court of Thorns and Roses #3
Published by Best of YA Books, Van Goor on May 2nd 2017
Genres: Fantasy, New Adult, Romance
Pages: 480
Format: Paperback
ISBN: 9789000349876
Goodreads

Het meeslepende slot van de fantasyserie van topauteur Sarah J. Maas
Een naderende oorlog bedreigt alles waar Feyre van houdt in het bloedstollende derde deel van de Hof van doorns en rozen-serie.

Feyre heeft haar metgezel Rhysand verlaten en is teruggekeerd naar het Lentehof. Ze is vastbesloten informatie te verzamelen over Tamlins plannen en die van de koning van Hybern, die Prythian wil overheersen. Maar ze moet een dodelijk spelletje spelen om Tamlin te misleiden - één misstap betekent het einde, niet alleen van Feyre, maar van haar hele wereld.
Als de oorlog uitbreekt, moet Feyre beslissen wie van de oogverblindende en dodelijke Edelheren ze kan vertrouwen. Ze zal op onverwachte plekken naar bondgenoten moeten zoeken. Maar terwijl immense legers de macht proberen te grijpen, woedt de grootste strijd in haar hart.

review

Een meer dan volwaardige opvolger van Hof van Doorns en Rozen is het minste wat je van Hof van Mist en Woede kan zeggen!! Wat mij betreft is het HET BOEK van 2016!

Zo eindigde mijn recensie van deel twee, en dan komt Hof van Vleugels en Verwoesting, deel drie! Nadat Hof van Mist en Woede met een super cliffhanger eindigde gaat het verhaal verder in Hof van Vleugels en Verwoesting. Wat dit boek niet met mij gedaan heeft!! Ik heb volgens mij alle denkbare emoties doorlopen.

Hof van Vleugels en Verwoesting

Het boek is in drie delen verdeeld. In het eerste deel woont Feyre nog bij Tamlin. Ze probeert zo informatie te verzamelen over de oorlog die de koning van Hybren aan het plannen is.

Het schilderij was een leugen.
Een stralende, mooie leugen, vol bleekroze bloesems en vet aangezette zonnestralen.

Maar elke penseelstreek op het grote doek was berekend; elke klodder en veeg van de in elkaar overlopende kleuren waren bedoeld om niet alleen de idyllische lente weer te geven, maar ook een zonnige instelling. Niet ál te gelukkig, maar eindelijk wel aan het genezen van de verschrikkingen waar ik steeds iets meer over vertelde.

View Spoiler »

Het derde gedeelte is onvoorstelbaar, met allerlei verdrietige en onverwachte wendingen. Met verliezen en schijnbaar verraad.

Op het uitgestrekte veld vol lijken lag iemand die ik wilde begraven.

Conclusie

Met dit boek heeft Sarah J. Maas mijn hooggespannen verwachtingen overtroffen! Ik werd van links naar rechts geslingerd wat betreft de verschillende plots. De kennismaking met nieuwe personen, het ontmoeten van oude vrienden. Het is een warm bad, maar absoluut niet ontspannend!
Had ik dit verwacht? Nee beslist niet, heeft het boek voldaan aan mijn verwachtingen? Ja meer dan dat!!
Favoriete quote:
To the stars who listen-and the dreams that are answered

Tags: ,

Divider

Carve the Mark door Veronica Roth | Een Boek Review

Gepost op 2 okt 2017 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Carve the Mark door Veronica Roth | Een Boek ReviewCarve the Mark by Veronica Roth
Also by this author: Inwijding, Opstand, Samensmelting, Het verhaal van Four
Series: Carve the Mark #1
Published by Van Goor on January 17th 2017
Genres: Fantasy, Science Fiction, Young Adult
Pages: 414
Format: Limited edition
ISBN: 9789000352227
Koop op Bol.com
Goodreads

In een sterrenstelsel verbonden door de Stroom, heeft iedereen een gave.

Cyra's gave geeft haar pijn, maar ze kan ook anderen onnoemelijk veel pijn doen. Haar broer Ryzek heerst als een tiran over hun planeet, Shotet. Ryzek misbruikt Cyra’s gave om zijn vijanden te martelen. Maar Cyra is veel meer dan een wapen in handen van haar broer: ze is snel, veerkrachtig en slimmer dan hij denkt.

Wanneer Akos uit het naburige rijk Thuve als gevangene in Cyra’s wereld terechtkomt, lijkt de vijandschap tussen hun landen en hun families onoverkomelijk. Samengebracht door het lot moeten ze een allesbepalende keuze maken.

review

Carve the Mark

Veronica Roth heeft een geheel nieuwe wereld geschapen met totaal verschillende planeten.
Zo is één van de planeten, Shotet, ruw en hard en wordt er gestroopt, ze doen mij aan de Vikingen denken.
En een andere planeet, Thuve, is zacht en liefdevol, ondanks het feit dat zij in de kou leven.
Het verhaal wordt vanuit Cyra Noavek (Shotet) en Akos Kereseth (Thuve) vertelt.

Akos

Arme Akos, samen met zijn broer door de Shoteten ontvoerd, maar hij voelt zich verantwoordelijk voor zijn broer, ondanks dat deze ouder is.
Vervolgens hoort hij zijn levenslot:

Het derde kind van de familie Kereseth zal sterven in dienst van de familie Noavek.

Cyra

Cyra wordt door haar broer misbruikt om haar stroomgave.

De donkere aderen hadden pijn gebracht, het donker was pijn, en ik was ervan gemaakt, ik was de pijn.

Jij bedekt je moordtekens, waarom zou Ryzeks Gesel haar tekens willen verbergen?

Cyra en Akos

De vriendschap tussen Cyra en Akos ontstaat haperend

Je gaat ervan uit dat ik wreed ben omdat je dat hebt gehoord, zei ik. En de dingen die ik over jou gehoord heb dan? Ben je inderdaad een zwakkeling, een lafaard, een stommeling?
Jij bent een Noavek, zei hij koppig terwijl hij zijn armen over elkaar sloeg. Wreedheid zit in het bloed.

Je geeft me dit wapen zo argeloos, zei hij. Maar ik zou het ook tegen je kunnen gebruiken, Cyra.
Je zou kunnen proberen om het tegen mij te gebruiken, verbeter ik hem zacht. Maar ik denk niet dat je dat gaat doen.
Ik denk dat je jezelf voorliegt over wie ik ben.
Hij had gelijk. Soms was het te gemakkelijk om te vergeten dat hij een gevangene in mijn huis was en dat ik, als ik bij hem was, eigenlijk een soort bewaker was.

Conclusie

Zowel Cyra en Akos bewijzen dat ondanks vele problemen het goede kan overwinnen.
Ik vind het een geweldig boek, er schijnt enige ophef over te zijn? Wel ik wil het niet lezen of weten.
Ik vind het een geweldig boek, kom maar op met het volgende deel!

Tags: ,

Divider

De Prinses door Kiera Cass | Een Boek Review

Gepost op 2 jan 2017 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 0 Comments

De Prinses door Kiera Cass | Een Boek ReviewDe Prinses by Kiera Cass
Also by this author: De Selectie, De Elite, De One, De Kroon
Series: The Selection #4
Published by Van Goor on 15 June 2015
Genres: Distopian, Romance, Young Adult
Pages: 288
Format: Paperback
ISBN: 9789000345182 ,
Koop op Bol.com
Goodreads

Twintig jaar geleden deed America Singer mee aan de Selectie en wist ze prins Maxons hart te veroveren. Nu is het de beurt aan prinses Eadlyn om haar eigen Selectie te houden. Eadlyn verwacht niet dat het voor haar even sprookjesachtig zal zijn als het liefdesverhaal van haar ouders. Maar als de strijd om haar hart losbarst, zou ze er wel eens achter kunnen komen dat haar eigen geluk niet zo ver weg is als ze altijd dacht.

review

De Prinses

Na De Selectie, De Elite en De One is De Prinses is deel vier van de Selection serie.

Het verhaal word geschreven vanuit het perspectief van Eadlyn, de dochter van Maxon en America, en speelt zich ongeveer twintig jaar na De One af, als Eadlyn zeventien jaar oud is.
Leuk aspect is dat personages uit de vorige boeken ook in dit boek een rol spelen zoals natuurlijk Maxon en America haar ouders, Aspen en Lucy, en Marlee en haar man Carter Woodwork. Nog leuker om te zien hoe het nu met hun gaat.

Ik vind Eadlyn niet zo sympathiek, eerder een verwend nest die dan wel kennis van zaken heeft, maar wat vriendschap en relaties betreft wereldvreemd is.

Je lijkt op een bepaalde manier afwezig, afgesneden van je volk. Ik weet dat je je voortdurend zorgen maakt over de eisen die aan je gesteld zullen worden zodra je koningin bent, maar het word tijd dat je de behoeften van anderen gaat erkennen.

Duidelijk is dat zij van jongs af aan doordrongen is van het feit dat zij de machtigste vrouw van het land gaat worden en dat ze in een zeer beschermde omgeving is opgegroeid. Wel heb ik bij haar heel sterk het gevoel dat ze geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken. Pas maar op!

Conclusie

Hoe verder ik in het boek kom, hoe interessanter ik Eadlyn ga vinden. Het feit dat ze haar eigen garderobe ontwerpt! Wauw.
Ook ga ik haar steeds beter begrijpen. Als ze van haar moeder het advies krijgt om vooral zichzelf te blijven vraagt ze zich af wie ze eigenlijk is:

De helft van een tweeling. De troonopvolger. Een van de machtigste mensen ter wereld. Degene die een heel land kon afleiden. Nooit alleen een dochter. Nooit alleen een meisje.

Gaandeweg krijg ik steeds meer sympathie en begrip voor haar, en kan ik bijna niet wachten op het vijfde en allerlaatste deel uit deze serie: De Kroon!

Tags: ,

Divider

De Kroon door Kiera Cass | Een Boek Review

Gepost op 25 okt 2016 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 0 Comments

De Kroon door Kiera Cass | Een Boek ReviewDe Kroon by Kiera Cass
Also by this author: De Selectie, De Elite, De One, De prins & De lijfwacht
Series: The Selection #5
Published by Unieboek | Het Spectrum, Van Goor on March 4th 2016
Genres: Distopian, Romance, Young Adult
Pages: 240
Format: Paperback
ISBN: 9789000345205
Goodreads

Het vijfde en laatste deel van de Selection-serie! Twintig jaar zijn verstreken sinds America Singer en prins Maxon verliefd werden. Nu is hun dochter Eadlyn de eerste prinses die haar eigen Selectie houdt.

Eadlyn had niet gedacht dat ze een partner zou vinden tussen de 35 kandidaten, laat staan haar ware liefde. Maar soms word je verrast door je eigen hart, en nu moet Eadlyn een nog moeilijker en belangrijker keuze maken dan ze ooit voor mogelijk had gehouden.

review

Het vijfde deel van de Selection serie: De Kroon!
Een serie die eigenlijk als trilogie bedoeld was, maar waar, gelukkig, nog twee delen bijkwamen.
De cover van De Kroon is gewoon prachtig! Zoals eigenlijk alle covers uit deze serie super zijn!
De Kroon gaat verder waar deel vier de Prinses geëindigd is. De Selectie is nog in volle gang, en helaas heeft de moeder van Eadlyn, America, een zware hartaanval gekregen. Het verhaal word vertelt vanuit het perspectief van Eadlyn.

Eadlyn ga ik steeds sympathieker vinden, dat had ik tijdens deel vier al. Vooral als je nagaat dat ze pas zeventien is! Al volop bestuurlijke zaken beheert en bijna de machtigste vrouw van de wereld is. Vrouw? Voor mij persoonlijk is het nog een kind. Die wel belangrijke beslissingen moet nemen, die niet alleen haar aangaan.

Ik beschikte over macht, maar ik had geen idee hoe ik die moest gebruiken. Ik was staatshoofd, maar ik wist niet hoe ik moest regeren. Ik was een tweeling in mijn eentje. Ik was een dochter zonder ouders. ik had een half dozijn aanbidders, maar ik wist niet hoe ik van iemand moest houden.

In eerste instantie was ik bang dat het allemaal te zoetsappig zou worden, maar gelukkig was dat niet zo. Ze krijgt met een aantal geduchte tegenstanders te maken, en op een bepaald moment denk je zelfs: dit kan bijna niet meer goed komen.

Op Moment supreme, laat Eadlyn op tijd haar wijsheid zien en bijt ze op een briljante manier van zich af. Ze neemt een aantal wijze verstandige besluiten waar een volwassene nog een puntje aan kan zuigen.

Ik vond het een ontzettend leuk boek en een passend einde voor een verslavende serie!
Heb je het nog niet gelezen? De zomer en de vakantie komen eraan 😉

Tags: ,

Divider