Series: A Court of Thorns and Roses

Hof van Vleugels en Verwoesting door Sarah J. Maas | Een Boek Review

Gepost op 21 jun 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Hof van Vleugels en Verwoesting door Sarah J. Maas | Een Boek ReviewHof van Vleugels en Verwoesting by Sarah J. Maas
Also by this author: De Glazen Troon, De donkere kroon, Hof van doorns en rozen, Erfgenaam van Vuur
Series: A Court of Thorns and Roses #3
Published by Best of YA Books, Van Goor on May 2nd 2017
Genres: Fantasy, New Adult, Romance
Pages: 480
Format: Paperback
ISBN: 9789000349876
Goodreads

Het meeslepende slot van de fantasyserie van topauteur Sarah J. Maas
Een naderende oorlog bedreigt alles waar Feyre van houdt in het bloedstollende derde deel van de Hof van doorns en rozen-serie.

Feyre heeft haar metgezel Rhysand verlaten en is teruggekeerd naar het Lentehof. Ze is vastbesloten informatie te verzamelen over Tamlins plannen en die van de koning van Hybern, die Prythian wil overheersen. Maar ze moet een dodelijk spelletje spelen om Tamlin te misleiden - één misstap betekent het einde, niet alleen van Feyre, maar van haar hele wereld.
Als de oorlog uitbreekt, moet Feyre beslissen wie van de oogverblindende en dodelijke Edelheren ze kan vertrouwen. Ze zal op onverwachte plekken naar bondgenoten moeten zoeken. Maar terwijl immense legers de macht proberen te grijpen, woedt de grootste strijd in haar hart.

review

Een meer dan volwaardige opvolger van Hof van Doorns en Rozen is het minste wat je van Hof van Mist en Woede kan zeggen!! Wat mij betreft is het HET BOEK van 2016!

Zo eindigde mijn recensie van deel twee, en dan komt Hof van Vleugels en Verwoesting, deel drie! Nadat Hof van Mist en Woede met een super cliffhanger eindigde gaat het verhaal verder in Hof van Vleugels en Verwoesting. Wat dit boek niet met mij gedaan heeft!! Ik heb volgens mij alle denkbare emoties doorlopen.

Hof van Vleugels en Verwoesting

Het boek is in drie delen verdeeld. In het eerste deel woont Feyre nog bij Tamlin. Ze probeert zo informatie te verzamelen over de oorlog die de koning van Hybren aan het plannen is.

Het schilderij was een leugen.
Een stralende, mooie leugen, vol bleekroze bloesems en vet aangezette zonnestralen.

Maar elke penseelstreek op het grote doek was berekend; elke klodder en veeg van de in elkaar overlopende kleuren waren bedoeld om niet alleen de idyllische lente weer te geven, maar ook een zonnige instelling. Niet ál te gelukkig, maar eindelijk wel aan het genezen van de verschrikkingen waar ik steeds iets meer over vertelde.

View Spoiler »

Het derde gedeelte is onvoorstelbaar, met allerlei verdrietige en onverwachte wendingen. Met verliezen en schijnbaar verraad.

Op het uitgestrekte veld vol lijken lag iemand die ik wilde begraven.

Conclusie

Met dit boek heeft Sarah J. Maas mijn hooggespannen verwachtingen overtroffen! Ik werd van links naar rechts geslingerd wat betreft de verschillende plots. De kennismaking met nieuwe personen, het ontmoeten van oude vrienden. Het is een warm bad, maar absoluut niet ontspannend!
Had ik dit verwacht? Nee beslist niet, heeft het boek voldaan aan mijn verwachtingen? Ja meer dan dat!!
Favoriete quote:
To the stars who listen-and the dreams that are answered

Tags: ,

Divider

Hof van Mist en Woede door Sarah J. Maas | Een Boek Review

Gepost op 7 dec 2016 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 1 Comment

Hof van Mist en Woede door Sarah J. Maas | Een Boek ReviewHof van Mist en Woede by Sarah J. Maas
Also by this author: De Glazen Troon, De donkere kroon, Hof van doorns en rozen, Erfgenaam van Vuur
Series: A Court of Thorns and Roses #2
Published by Best of YA Books, Unieboek | Het Spectrum on July 18th 2016
Genres: Fantasy, New Adult
Pages: 592
Format: Paperback
ISBN: 9789000347568
Goodreads

review

Een meer dan volwaardige opvolger van Hof van doorns en Rozen is het minste wat je van Hof van Mist en Woede kan zeggen!! Wat mij betreft is het HET BOEK van 2016!

Hof van Mist en Woede

Was deel 1: Hof van doorns en Rozen, een retelling van The Beauty and The Beast, deel 2 Hof van Mist en Woede is dat absoluut niet!! Trouwens …. Dit is GEEN Young Adult! Dit is New Adult!
Wauw, Sarah J Maas heeft een waanzinnig boek geschreven, wat mij na het lezen totaal ondersteboven achterlaat! Zonder te spoileren, dit had ik dus totaal niet zien aankomen en niet verwacht.

Feyre heeft het moeilijk na haar overwinning met Amarantha, ze heeft het moeilijk met haar onsterfelijke kracht. Met haar menselijke hart. Ze heeft last van nachtmerries en van Tamlins overbezorgdheid.

Onsterfelijke kracht, eerder een vloek dan een zegen. Na mijn terugkeer hiernaartoe had ik drie dagen lang elk stuk bestek wat ik aanraakte beschadigd en vervormd, was ik zo vaak over mijn langere snelle benen gestruikeld dat Alis alle onvervangbare waardevolle voorwerpen uit mijn kamer had weggehaald en had ik niet één, niet twee, maar vijf glazen deuren verbrijzeld door ze per ongeluk te hard dicht te doen.

Wees blij met je menselijke hart, Feyre. Ik beklaag degenen die helemaal niets voelen.

Toch vroeg ik me met mijn Fae-oren wel eens af ….. of ik zijn ademhaling hoorde haperen, al was het maar één hartslag lang. Ik durfde nooit te vragen of hij wakker was.
Hij werd nooit wakker wanneer de nachtmerries me uit mijn slaap haalden: wanneer ik nacht na nacht alles uitbraakte. Als hij het wist of hoorde, zei hij er nooit wat over.

Tamlin zei zacht: Ik kan niet doen wat ik doe als ik me zorgen zou maken om jou veiligheid.

Ingrediënten ten overvloed voor een reuze spannend verhaal. Vergeet daarnaast Rhysand, Edelheer van het Nachthof , en de overeenkomst die Feyre met hem afgesloten heeft niet!
Daarnaast word je met de zoveel niet voorziene *plottwists* om de oren geslagen, dat elk idee over hoe het boek zou verlopen, snel verdwijnt!
Rhysand met zijn humor 🙂

Ik zou hier zo graag meer over willen schrijven, maar dan zou ik inderdaad spoileren.
Rest het mij om te zeggen: Wauw, wat een boek!!!!

.

Tags: ,

Divider

Hof van doorns en rozen door Sarah J. Maas | Een Boek Review

Gepost op 19 mei 2016 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 3 Comments

Hof van doorns en rozen door Sarah J. Maas | Een Boek ReviewHof van doorns en rozen by Sarah J. Maas
Also by this author: De Glazen Troon, De donkere kroon, Erfgenaam van Vuur, Hof van Mist en Woede
Series: A Court of Thorns and Roses #1
Published by Best of YA Books, Unieboek on February 22nd 2016
Genres: Fantasy, New Adult
Pages: 424
Format: Paperback
ISBN: 9789000348275
Goodreads

Het bos waarin de negentienjarige Feyre woont is in de lange wintermaanden een koude, sombere plek. Haar overlevingskansen en die van haar familie berusten op haar vermogen om te jagen. Wanneer ze een hert ziet dat opgejaagd wordt door een wolf kan ze de verleiding niet weerstaan om te vechten voor de prooi. Maar om te winnen moet ze de wolf doden en daarop staat een prijs. Niet veel later verschijnt er een beestachtig wezen om vergelding op te eisen. Wanneer ze naar het gevreesde feeënrijk Prythian wordt gesleept, ontdekt Feyre dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend. Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar ijzige vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie die elke leugen en waarschuwing over de mooie, gevaarlijke wereld van de Elfiden in rook doet opgaan. Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn.

review

Zucht … Uit.
Dat appte ik naar mijn meiden nadat ik het boek dichtgeslagen heb. Met Hof van doorns en rozen heeft Sarah J. Maas een Top Boek geschreven.
Nu was ik al fan van de Throne of Glass serie, maar nu ben ik een mega-fan! Wauw! Het is een vlot lopend verhaal, en eenmaal er in begonnen moest het ook uit!

De basis: het sprookje The Beauty and The Beast, maar dan geschreven vanuit het standpunt: wat als ze niet op tijd was teruggekeerd!
Geweldig uitgewerkt, en vreselijk spannend. Nooit gedacht dat ik mezelf zou onderdompelen in de wereld van de Fae, en het nog leuk zou vinden ook.

Gevangen in maskers, al bijna vijftig jaar. Ik zou gek zijn geworden, zou de huid van mijn gezicht eraf getrokken hebben.
Toen je een beest was, had je geen masker op, en je vriend ook niet.
Zo wreed is de aandoening
Leven als een beest of leven met het masker.

Ik ben onder de indruk van Feyre, hoe ze acht jaar, al vanaf haar elfde, het gezin ( haar vader en haar twee zussen) onderhoud.
En hoe ze ervoor opkomt. Wat een plichtsbesef. Zelfs als ze dood in de ogen kijkt. En vervolgens is ze letterlijk het pispaaltje bij de Fae, maar ze blijft zichzelf trouw, en komt voor zichzelf op, en wel op een manier waar je alleen maar u tegen kan zeggen. Wat een karakter!

Eigenlijk baal ik als een stekker dat het boek uit is. Nu wachten op deel 2: Hof van Mist en Woede
Wat gelukkig al in juli uitkomt. Nou ja al ….

Tags: ,

Divider