Series: De Gave van de Selkie

De Komst van de Koning door Mara Li | Een Boek Review

Gepost op 28 jan 2018 door Linda in blogtour, boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

De Komst van de Koning door Mara Li  | Een Boek ReviewDe Komst van de Koning by Mara Li
Also by this author: De Stem van de Zee, De Stem van de Zee (De Gave van de Selkie #1), De Roep van Avalon
Series: De Gave van de Selkie #3
Published by Dutch Venture Publishing on January 31st 2018
Genres: Distopian, Young Adult
Pages: 340
Format: Paperback
ISBN: 949258512X
Koop op Bol.com
Goodreads

'De wereld heeft dokters nodig,' zegt Cormack. 'Wij hebben dokters. De wereld heeft beschutting en medicijnen nodig. Wij hebben dat te bieden. De wereld heeft een weg voorwaarts nodig, een kompas dat ons uit de duisternis leidt. Wij kunnen dat kompas zijn.'

Centraal-Europa is verwoest en duizenden mensen zijn op drift geslagen. De grote steden sluiten hun poorten uit angst voor de dodelijke Zwarte Plaag. Te midden van deze chaos zoekt Nimue naar haar geliefde Wolf, de vader van haar ongeboren kind.

Arthur doolt door het land van de geesten, een plek die elke dag grimmiger wordt. De taak die de stervende Visserkoning hem heeft gegeven, lijkt vrijwel onmogelijk en kan hem bovendien zijn leven kosten.
Ook al zijn ze werelden van elkaar gescheiden, Nimue en Arthur vechten met hetzelfde doel voor ogen: het vinden van de Graal die de Visserkoning kan genezen.

In dit laatste deel van de trilogie 'De gave van de Selkie' weet Mara Li wederom op meesterlijke wijze mythologische elementen te verweven met de rauwheid van de dystopische wereld waarin Nimue en Arthur leven.

review

Na De Stem van de Zee en De Roep van Avalon is het helaas tijd voor het slotstuk van deze trilogie: De Komst van de Koning

De Komst van de Koning

Ook dit boek begint waar het vorige eindigde, Nimue besluit om Avalon te verlaten. De magie neemt meer en meer de overhand. Maar de dreiging ook, vooral de dreiging om haar kind kwijt te raken doet haar beslissen om te vertrekken.

Ik wil dat je terugkomt Arthur, zeg ik tegen hem. Ik wil dat de geesten je laten gaan.
Hij is niet onze gevangene.
De stem is niet van Rona of Ana. Ik spring van mijn stoel en staat met bonkend hart naar het wezen dat zich aan de andere kant van Arthurs bed heeft gemanifesteerd.

De rol van Arthur wordt steeds belangrijker en duidelijker:

Ik heb vertrouwen in Arthur, onderbreek ik haar zachtjes. Ik geloof dat hij de Jager kan weerstaan. Ik geloof in de Visserkoning. Eén enkele overwinning is alleen niet voldoende. Ik denk dat we de lange weg moeten nemen. Dat we moeten luisteren naar het verhaal van de Witte Profeet en de wereld niet langer moeten overheersen. Ze laat zich niet beheersen, we kunnen alleen proberen van haar te leven.

De Visserkoning

De rol van de Visserkoning is zo ontzettend belangrijk in dit verhaal, Hij is ziek, en daardoor is de wereld ook ziek, en krijgt de duistere kant : Jager meer macht.

De Visserkoning is er, zegt Goudglans. Hij kan niet weg. De ketenen houden hem vast.
Waarom? vraagt Morgana.
Omdat hij bang was dat de vloek van de Jager hem zou veranderen in een monster.

Conclusie

Ik vind dit een geweldig verhaal. Vond ik deel twee: De roep van Avalon al beter dan deel een: De Stem van de Zee, deel drie: De Komst van de Koning overtreft beiden! Een geweldig boek en reuze spannend en heel mooi beschreven: zoals de beschrijving van de Andere Wereld en de Visserkoning. En dan de wending die het verhaal neemt, de zoektocht naar de graal, en hoe dit in het verhaal verwerkt is, en de strijd die Arthur en Nimue moeten leveren. Top.
Daarnaast hou ik van retellings. Deze is, wat mij betreft, zeer geslaagd.

banner blogtour

Deze blog is onderdeel van de Blogtour rond de Selkie trilogie
Hier kan je lezen wat anderen ermee doen.

Tags: ,

Divider

De Roep van Avalon Door Mara Li | Een Boek Review

Gepost op 19 jan 2018 door Linda in blogtour, boeken, Reviews / 1 Comment

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

De Roep van Avalon Door Mara Li | Een Boek ReviewDe Roep van Avalon by Mara Li
Also by this author: De Stem van de Zee, De Stem van de Zee (De Gave van de Selkie #1), De Komst van de Koning
Series: De Gave van de Selkie #2
Published by Dutch Venture Publishing on January 31st 2018
Genres: Distopian, Young Adult
Format: Ebook
ISBN: 9492585111
Koop op Bol.com
Goodreads

'De zee is reusachtig. Donker en wijd open. Nimue, roept ze vanuit haar bodemloze buik. Arthur.
En ja, hier zijn we dan. Eindelijk gekomen.'
Nimue en Arthur zijn gevangen in het web van leugens van de Asklepios Congregatie. Daar dringen de schaduwen van het verleden zich aan hen op en vecht Nimue tegen de donkere kant van haar helende gave. Opgejaagd door hun vijanden proberen ze de zoektocht naar hun moeder voort te zetten. Onderweg worden ze allebei gedwongen pijnlijke keuzes te maken. Welke offers moeten ze brengen om te overleven?
De roep van Avalon is het tweede deel in de trilogie 'De gave van de Selkie'. Mara Li weet als geen ander een magisch-historische sfeer op te roepen in een verhaal dat gesitueerd is in een dystopische toekomst.

review

De Roep van Avalon

Daar waar deel 1, De Stem van de Zee, eindigde: Nimue is verraden door Will (op eigen verzoek) en wordt gevangen genomen door Opsporing van de Asklepios Congregatie, gaat deel twee verder.

Gevangen

Misselijkheid overspoelt me in opdringerige golven en ik braak tussen mijn handen op de vloer. Ik ben in de Asklepios Congregatie, breng ik mezelf in herinnering als ik weer stil kan zitten. Ze hebben me gepakt ….
Nee dat klopt niet. Ik heb me láten pakken.

Beneden in de kelders leert ze een mede gevangene kennen, Wolf

Waar ben ik? roep ik. Ik zie niets
Een cel. Even is het stil. Wat heb je gedaan?
Niks …. Nog niet.
Ik hoor een blaffende gelach.
Waar zijn deze cellen? Ik ben hier wakker geworden.
Ondergronds, zegt de onbekende stem. Het is moeilijk om hem goed te verstaan. In de nul.
Nul?
Platform nul. Onder de grond

Ontsnapping

Eenmaal uit de cel, maar nog steeds opgesloten, ontmoet ze haar neef Cormack Cairns en doet onthutsende ontdekkingen betreffende een aantal verdwenen kinderen uit Gwennec.
Dat doet haar en Arthur besluiten om samen met een groep kinderen en Wolf te ontsnappen. En dan begint  de zoektocht naar Arthur welke ze tijdens de ontsnapping is kwijtgeraakt ….

De Anderen (geesten) spreken tegen Nimue. Zij is immers voor een deel Selkie. Nadeel van deze gave is dat ook de Jager tegen haar kan spreken. Hij vertegenwoordigt het kwaad.

Ben je niet te zwak om te reizen? Je bent besmet, geef het maar toe. Laat hem maar naar restjes voedsel zoeken in de vuilnisbakken; een heel diner zal jou nog niet genezen. Waardeloos. Je bent waardeloos. Ik kijk naar mijn handen in de schemering van de hut. Rona heeft gefaald maar jij bent nog zwakker.
De Jager heeft ontdekt dat mijnlichaam niet zo makkelijk bezwijkt en nu probeert hij me op deze manier ziek te maken. Zolang ik niet weet hoe ik hem kan uitbannen, moet ik hem negeren.

Conclusie

Het verhaal wordt, met dit deel, steeds beter, ik moet toegeven dat De Roep van Avalon mij meer kom boeien dan De Stem van de Zee, en die vond ik al leuk! De nieuwe personages, zoals Wolf en de verpleegster Sini, zijn zeer interessant. Het einde van het boek doet je vragen naar meer!
Mijn verwachtingen, welke ik in mijn recensie van De Stem van de Zee uitsprak, zijn meer dan waargemaakt.

De Roep van Avalon banner blogtour

Deze blog is onderdeel van de Blogtour rond de Selkie trilogie
Hier kan je lezen wat anderen ermee doen.

Tags: ,

Divider

De Stem van de Zee (De Gave van de Selkie #1) door Mara Li | Een Boek Review

Gepost op 16 jan 2018 door Linda in blogtour, boeken, Reviews / 2 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

De Stem van de Zee (De Gave van de Selkie #1) door Mara Li | Een Boek ReviewDe Stem van de Zee (De Gave van de Selkie #1) by Mara Li
Also by this author: De Stem van de Zee, De Roep van Avalon, De Komst van de Koning
Series: De Gave van de Selkie #1
Published by Dutch Venture Publishing on January 31st 2018
Genres: Distopian, Young Adult
Pages: 300
Format: Ebook
ISBN: 949258509X
Koop op Bol.com
Goodreads

Wat als de legendarische koning Arthur zou opgroeien in een dystopische toekomst waar magie weer een rol speelt?
Volg het verhaal van de jonge Arthur door de ogen van Nimue, zijn zus, en laat je meevoeren naar een postapocalyptisch Europa vol mythologie en wonderlijke verschijningen in de trilogie 'De gave van de Selkie'.

Arthur en Nimue wonen bij hun oma sinds hun vader op zee is omgekomen en kennen hun moeder alleen uit verhalen, maar daar komt verandering in als Nimue op zolder een oud dagboek van haar moeder Rona vindt. Kort daarop wordt hun dorp verwoest door een zware storm en overlijdt hun oma. Samen besluiten ze op pad te gaan met het dagboek als leidraad: door hun familiegeschiedenis te volgen, kunnen ze Rona misschien vinden.
Tijdens hun tocht door een grimmig en door ziekte geteisterd Europa krijgt Nimue steeds vaker visioenen van een vreemde, in mistflarden gehulde verschijning. Deze Vale Man lijkt haar niet alleen in haar dromen, maar ook in het echte leven te volgen. Waarom vertoont hij zich aan haar? En welke connectie hebben Nimue en Arthur met de Andere Wereld, de sfeer van de geesten?

review

De Stem van de Zee

Na een zware meteorietinslag is er niet veel meer van het dagelijkse leven op aarde over. Veel fabrieken in Oost-Europa zijn door de inslag verwoest en je kan je branden aan regen!

De boom voor ons huis zwiept haar takken als zwepen. Uit de lucht valt een gordijn regen. ‘Daar wil ik niet doorheen!’
‘Wil je achterblijven?’ vraagt Arthur, zijn handen in zijn zij. Even overweeg ik het serieus. Maar dan denk ik aan oma met haar broze botten en schud zuchtend mijn hoofd. ‘Ik kom al. Laat me de luiken sluiten. Brand je niet.

Na een alles verwoestende storm met een daarbij horende gigantische vloedgolf, waarin zowel hun huis, hun oma en een groot gedeelte van Gwennec in verdwijnt, besluiten Nimue en Arthur om op zoek naar hun moeder, Rona, te gaan.
Langzaam maar zeker word het duidelijk dat Nimue een bepaalde genezende gave bezit.

Rona beschrijft de bovenwereldse kou die ik door mijn armen voelde trekken, op het moment dat ik de bloedende man zonder het te weten genas.

Conclusie

Het verhaal begint met een heel veel info, in feite word je met allerlei feiten en legendes om de oren geslagen. Is dat erg? Nee absoluut niet. Ik denk, en verwacht, dat dit allemaal in deel 2, De roep van Avalon, welke woensdag 31 januari 2018 opnieuw uitkomt, en in deel 3, De Komst Van De Koning, welke woensdag 31 januari uitkomt, meer dan gecompenseerd gaat worden.

Bij de meeste trilogies word je in deel 1 overstelpt met info. Zo is de taal die in het boek gesproken word geen Engels:
Als Nimue de bibliotheek in de Ark betreed, kan ze Lord of the Rings van J.R.R. Tolkien niet lezen omdat het in het Engels is.
Ze kan Peronnik en de Graal wel lezen en dat is volgens mij een Bretons volksliedje.
Ik ben gek op sages en legendes, en vind het superleuk dat die in het boek verwerkt worden. Zo word er over de Selkies gesproken, het zeehondenvolk en over Avalon, het mythische eiland in de mist. Een niet te vergeten over koning Arthur!
Het is een spannend veelbelovend boek! Met een open einde! Ik ben blij dat deel twee snel uitkomt!

banner blogtour

Deze blog is onderdeel van de Blogtour rond de Selkie trilogie
Hier kan je lezen wat anderen ermee doen.

Tags: ,

Divider