Series: Divergent

Het verhaal van Four door Veronica Roth | Een Boek Review

Gepost op 31 mrt 2016 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 1 Comment

Het verhaal van Four door Veronica Roth | Een Boek ReviewHet verhaal van Four by Veronica Roth
Also by this author: Inwijding, Opstand, Samensmelting, Carve the Mark
Series: Divergent #0
Published by Van Goor on September 17th 2014
Genres: Distopian, Romance, Young Adult
Pages: 192
Format: Paperback
ISBN: 9789000335282
Goodreads

Het verhaal van Four geeft een kijk in het leven van Four (Tobias) uit de Divergent-serie.

Veronica Roth onthult hierin nieuwe feiten en fascinerende details over deze hoofdrolspeler. Zijn verleden, zijn eigen inwijding en zijn gedachten over de nieuwe Onverschrokkene Tris Prior komen aan het licht in dit prachtig uitgegeven collector’s item.

Het verhaal van Four is een bundel van vier e-novelles.

review

In het Voorwoord van Four schrijft Veronica Roth:

Ik begon aan de Divergent-serie vanuit het perspectief van Tobias Eaton, een jongen uit Zelfverloochening die een moeizame relatie met zijn vader had en naar een leven buiten zijn fractie verlangde. Na dertig bladzijden liep ik vast omdat de ik-persoon niet paste bij het verhaal dat ik wilde vertellen. Toen ik het verhaal vier jaar later weer oppakte, vond ik de hoofdpersoon die het de juiste vaart kon geven, en deze keer was het een meisje uit Zelfverloochening dat zichzelf op de proef wilde stellen. Maar Tobias verdween nooit helemaal uit beeld.

De eerste drie verhalen: De Overstapper De Aspirant en De Zoon spelen zich af voordat hij Tris leerde kennen.

Lang geleden zagen onze voorouders in dat wij allemaal stuk voor stuk verantwoordelijk zijn voor het kwaad in onze wereld. Maar ze waren het er niet over eens wat dat kwaad precies inhield. volgens sommigen was het oneerlijkheid (Oprechtheid/Candor)

Ik denk aan alle leugens die ik jarenlang heb verkondigd als ik weer eens een blauwe plek of snee had, de leugens die ik in feite heb verkondigd door Marcus’ geheimen te verzwijgen.

Volgens sommigen was het onwetendheid, volgens anderen agressie (Eruditie/Erudite)

Ik denk aan de rust in de boomgaarden van Vriendschap, en hoe ik daar volledig verlost zou zijn van geweld en wreedheden.

Volgens sommigen kwam het door zelfzuchtigheid. (Vrienschap/Aminty)

Dit is voor je eigen bestwil, zei Marcus voordat ik de eerste klap kreeg. Alsof hij zichzelf opofferde door mij te slaan. Alsof het hem pijn deed. Nou, ik heb hém anders niet mank zien door de keuken zien strompelen vanochtend.

En de laatste groep zei dat het aan lafheid lag. (Onverschrokkenheid/Dauntless)

Ik denk aan de angst die me gisterenavond verzwolg tot ik niets meer voeld, tot ik niet meer kon ademen. Ik denk aan alle jaren waarin ik onder mijn vaders hakken tot gruis ben gestampt.

Ontzettend leuk vond ik het om meer over Four/Tobias te weten te komen. Toch iemand die ik in mijn hart gesloten had, en interessant om te lezen hoe hij tot zijn keuze voor Onverschrokkenheid/Dauntless is gekomen.

Tags: ,

Divider

Samensmelting door Veronica Roth | Een Boek Review

Gepost op 18 apr 2014 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 5 Comments

Samensmelting door Veronica Roth | Een Boek ReviewSamensmelting by Veronica Roth
Also by this author: Inwijding, Opstand, Het verhaal van Four, Carve the Mark
Series: Divergent #3
Published by Van Goor on February 26th 2014
Genres: Distopian, Romance, Young Adult
Pages: 368
Format: Paperback
ISBN: 9789000334797
Goodreads

Wat als je hele wereld een leugen was?
Wat als een enkele keuze alles veranderde?
Wat als liefde en loyaliteit je dingen liet doen die je nooit verwacht had?

Veronica Roth’s Divergent-trilogie begon met Inwijding en Opstand. Het explosieve slot Divergent 3 – Samensmelting onthult de geheimen van de dystopische wereld.

stickers-Review

Man, wat heb ik me verheugd op dit boek! Dat ik zo lang kon wachten! Eindelijk. Trots kan ik vertellen dat ik geen spoilers gelezen heb!
Vreemd,dat het verhaal ineens door twee mensen verteld word. Tijd om me hierover te verwonderen had ik niet want het verhaal trekt me al snel in een razende vaart met zich mee.

Steeds duidelijker word de betekenis van het hek, dat me ook al in deel 1 en deel 2 opgevallen is. Net zoals in dit deel, Samensmelting, heel veel vragen beantwoord worden die ik had. Een voorbeeld : Divergent: Afwijkenden : genetisch gezonde mensen.

Vijtig bladzijden voor het einde van het boek stop ik ermee! Neeee, wat ik aan voelde komen ………..
*Snikkend* sta ik bij Iris in haar kamer, *als ik nu stop met lezen, dan kan ik misschien het onvermijdelijke einde voorkomen.!

Mislukt. Ik heb het boek toch uitgelezen, wederom erg ontroerd.

Het is een zeer sterke serie met een ongelooflijke sterk slot, dat zich duidelijk niet door, of voor de lezers laat beinvloeden maar zich door de kracht van het karakters van de hoofdrolspelers laat leiden en deze ook echt eer aan doet!

The first step to loving someone else is to recognize the evil in ourselves, so we can forgive them

I don’t belong to Abnegation, or Dauntless, or even the Divergent. I don’t belong to the Bureau or the experiment or the fringe. I belong to the people I love, and they belong to me-they, and the love and loyalty I give them, form my identity far more than any word or group ever could.

Tags: ,

Divider

Opstand door Veronica Roth | Een Boek Review

Gepost op 4 apr 2014 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 2 Comments

Boek Opstand Veronica Roth Best of Young Adult
Opstand by Veronica Roth
Also by this author: Inwijding, Samensmelting, Het verhaal van Four, Carve the Mark
Series: Divergent #2
Published by A.W.Bruna Uitgevers, Unieboek | Het Spectrum on 2012-11-07
Genres: Adult, Distopian, Romance, Young Adult
Pages: 237
Goodreads

Na de gruwelijke gebeurtenissen tijdens haar Inwijdingsdag vlucht Tris weg uit Onverschrokkenheid. Gevoelens van rouw en schuld over de dood van Will en haar ouders achtervolgen haar. Ondertussen woedt er een oorlog tussen de facties. Binnen het hoofdkwartier van Eruditie vinden gevaarlijke ontwikkelingen plaats. In de andere facties heerst verdeeldheid tussen zij die willen vechten en zij die de vrede willen bewaren. Terwijl ze strijdt tegen Eruditie, neemt Tris grote risico's om haar dierbaren te redden. Met de keuzes die ze maakt, zet ze haar relatie met Tobias en haar eigen leven op het spel. Door ingrijpende ontdekkingen moet Tris volledig accepteren dat ze afwijkend is, zelfs als ze niet weet wat ze daardoor zal verliezen... - Opstand is deel twee in de succesvolle Divergent-trilogie van Veronica Roth. - Dit youngadult-boek is kerntitel van de Jonge Jury 2013-2014 - De film Divergent komt maart 2014 in de bioscoop.

stickers-ReviewOpstand

Zodra je eenmaal in het boek bezig bent, kan je het bijna niet meer wegleggen, dat is dus de reden waarom het een tijdje op de stapel heeft gelegen. Tijd, ….. Het avontuur van Trish gaat in dit verhaal verder . Opstand gaat verder waar Inwijding stopte.

De cover is intrigerend, in het begin van het boek word er over deze boom verteld. Midden in de kas bij Vriendschap staat deze.

Midden in deze ruimte staat een enorme boom. De takken reiken door de hele kas en de wortels kronkelen uit de grond omhoog, zodat er een dicht web van wortels ontstaat

Ik weet dat het iets met de Afwijkenden te maken heeft, gooi ik er uit, Ik weet dat de informatie gaat over wat er buiten het hek is

Weer word het hek aangehaald, wat me in deel 1 al opviel.

Met dit boek, Opstand, heeft Veronica Roth deel 1 overtroffen! Een aantal zaken worden duidelijker gemaakt, zodat je met iets minder vragen blijft zitten.

Of ik de zelfbeheersing op kan brengen om deel 3 te laten liggen? Tja als het net zo goed geschreven is …
Deel 3, Samensmelting, ligt al op mij te wachten.

.

Tags: ,

Divider

Inwijding door Veronica Roth | Een boek review

Gepost op 3 jan 2014 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 10 Comments

Inwijding door Veronica Roth | Een boek reviewInwijding by Veronica Roth
Also by this author: Opstand, Samensmelting, Het verhaal van Four, Carve the Mark
Series: Divergent #1
Published by Van Goor on March 21st 2012
Genres: Distopian, Romance, Young Adult
Pages: 350
Format: Paperback
ISBN: 9789047516835
Goodreads

Futuristisch Chicago. De wereld van de zestienjarige Tris is opgedeeld in vijf zuilen die elk staan voor een bepaalde waarde: eerlijkheid, onbaatzuchtigheid, dapperheid, perfectie en intelligentie. Ieder jaar weer moeten alle zestienjarigen kiezen bij welke zuil zij de rest van hun leven willen horen. Tijdens de brute ontgroening moet Tris bepalen wie haar werkelijke vrienden zijn. Ook heeft Tris een geheim dat ze voor iedereen verborgen moet houden. Als de ogenschijnlijk perfecte maatschappij verhardt en tegenstellingen uitgroeien tot een steeds groter conflict, komt Tris erachter dat haar geheim levens zou kunnen redden, maar ook haar eigen dood zou kunnen betekenen.
Één beslissing bepaalt je vrienden. Één beslissing bepaalt je normen en waarden. Één beslissing bepaalt waar je staat - voor altijd

stickers-Review

Wauw, in één ruk uitgelezen, en zal helaas nog even moeten wachten eer ik het volgende deel kan lezen.
Het verhaal is op een pakkende manier geschreven en zoals ik net al zei, in één ruk uitgelezen. Ik weet dat het vergeleken wordt met de Hunger Games van Suzanne Collins, maar ik vind deze vele malen beter

Je volgt Tris, het hoofdpersonage uit dit boek tijdens haar reis van een tiener naar een dappere volwassene vrouw. In een vreselijk verscheurde wereld. Het is een dappere, onzelfzuchtige slimme meid!

Ik geloof in de simpele uitingen van moed, in de moed die ervoor zorgt dat mensen voor elkaar opkomen.

Natuurlijk blijf je achter met een hoop vragen, Daarom is het het eerste deel van een waanzinnige serie!

De Onverschrokken bewakers sluiten de poort en doen hem achter hen dicht. Het slot zit aan de buitenkant. Ik bijt op mijn lip. Waarom zouden ze de poort van buitenaf op slot doen? En niet van binnenuit? het lijkt haast alsof ze niet iets buiten willen houden, maar ons binnen.

Inwijding is volgens mij het begin van een top-serie! Waar we allemaal nog heel veel plezier aan gaan beleven.
En nu, …. snel aan deel 2, Opstand beginnen, en wachten op de film !! Welke eind maart uitkomt

httpv://youtu.be/sutgWjz10sM

 

Tags: ,

Divider