Series: Inheritance

Erfenis door Christopher Paolini | Een Boek Review

Gepost op 9 nov 2015 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 1 Comment

Erfenis door Christopher Paolini | Een Boek ReviewErfenis by Christopher Paolini
Also by this author: Eragon, Oudste, Brisingr
Series: Inheritance #4
Published by De Boekerij on November 8th 2011
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 704
Format: Hardcover
Goodreads

Niet zo heel lang geleden was Eragon - Schimmendoder, Drakenrijder - nog een arme boerenjongen en zijn draak Saphira slechts een blauwe steen in het bos. Nu rust het lot van een hele beschaving op hun schouders.

Maandenlange training en strijd hebben overwinningen en hoop gebracht, maar gingen ook gepaard met smartelijk verlies. Toch moet de echte slag nog geleverd worden: ze zullen het tegen Galbatorix moeten opnemen. En ze moeten sterk genoeg zijn om hem ook te verslaan, want als zij het niet kunnen, kan niemand het. Er zal geen tweede kans komen. De Rijder en zijn draak hebben al meer bereikt dan iedereen had durven hopen, maar kunnen ze de boosaardige koning omverwerpen en het recht in Alagaësia doen zegevieren? En zo ja, tegen welke prijs?

 

stickers-Review

Afgelopen januari/februari heb ik dit boek gelezen.
Waarom zo lang gewacht om een review te schrijven?
Omdat ik het wilde laten bezinken. Was de vergelijking die ik in mijn hoofd had terecht?
Durf ik die online te zetten?

Na lang beraad ga ik het doen! Ik vind het een geweldig boek en een super serie! Wat mij betreft kan je kan hem, als schrijver, naast Tolkien zetten. Wat een wereld word er in deze vier boeken geschapen.
In dit boek valt alles op zijn plek, quotes uit het eerste boek komen uiteindelijk in het laatst boek Erfenis uit!
In Eragon voorspelt Angela, het kruidenvrouwtje, hem (Eragon) de toekomst:

Ik heb nog nooit iemand ontmoet wiens lot zo verward en versluierd was.
Voor het overige ligt de doem opgesloten in een grootse reis. Kijk eens goed naar dit bot. Dan zie je dat het uiteinde rust op een zeilschip. dat is onmogelijk mis te verstaan. Het is je lot om dit land voorgoed te verlaten. Waar je uiteindelijk terecht komt weet ik niet, maar je zal Algaësia nooit meer terugzien. Dat is onontkoombaar

Geniaal, vooral als je bedenkt dat Christopher Paolini 15 jaar oud was toen hij aan Eragon begon. Rond zijn 19e besloten zijn ouders het boek in eigen beheer uit te geven!
Maar hij had al wel de verhaallijn in zijn hoofd, de taal de verschillende volkeren, onvoorstelbaar! En dat vier boeken vooruit.

Erfenis is dus het einde, laatste van de vier boeken Het verhaal is afgerond met een natuurlijk, geloofwaardig, einde. Wat mij betreft zijn zijn mijn vragen beantwoord. Maar..
Is dit dan echt het einde? Toen ik dit boek uithad, heb ik echt een van mijn vreselijkste bookhangovers gehad! Afgelopen, over..
Daarnaast was het einde ontroerend.

Opgelucht haalde ik adem toen ik het volgende interview met de schrijver ontdekte :
Christopher Paolini: Ik keer terug naar de wereld van Eragon

Ja, en ik ben ook zeker van plan ergens in de toekomst terug te keren naar de wereld van Eragon. Of lezers het wel of niet hebben opgemerkt weet ik niet, maar ik heb de basis voor verschillende nieuwe verhalen daarvan al gelegd in het derde deel van de serie, Brsingr en natuurlijk in dit deel, Erfenis.

Oké, het interview stam uit 2012, maar toch..

 

Tags: ,

Divider

Brisingr door Christopher Paolini | Een Boek Review

Gepost op 22 mrt 2015 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 5 Comments

Brisingr door Christopher Paolini | Een Boek ReviewBrisingr by Christopher Paolini
Also by this author: Eragon, Oudste, Erfenis
Series: Inheritance #3
Published by Mynx on September 20th 2008
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 576
Format: Hardcover
Goodreads

Na de kolossale veldslag tegen het Keizerrijk op de Brandende Vlakten, konden Eragon en zijn draak Saphire maar ternauwernood levend ontsnappen. Er staan hen echter nog heel wat beproevingen te wachten. Zo heeft hij een eed gezworen om zijn neef Roran te helpen diens geliefde Katrina uit de klauwen van Koning Galbatorix te redden. Kan deze eens eenvoudige boerenjongen de rebellen verenigen en de koning verslaan?

stickers-Review

Na Eragon en Oudste gaat Eragon in deel 3 van de Erfgoed-serie, Brisingr, verder met zijn opstand tegen Koning Galbatorix.

Het boek begint met een samenvatting van de voorgaande twee boeken. Als je nagaat dat ik Eragon in augustus 2014 heb gelezen en Oudste in januari 2015, is de samenvatting geen overbodige luxe. De vorige twee hebben me aangenaam verrast, dus ik ben zeer benieuwd of Christopher Paolini deze lijn vast weet te houden.

Het verhaal gaat verder waar Oudste stopte. Na de zware strijd tegen het Keizerrijk op de Brandende Vlakten, en het gevecht met Murtagh, die Eragon en Saphira bijna het leven kosten, neemt Murtagh Eragon zijn zwaard Zar’roc af. Omdat hij, Murtagh, als oudste zoon van Morzan, het zwaard als zijn erfgoed beschouwt. Tussen neus en lippen door vermeld hij hij niet de enige zoon van Morzan is.

Eragon zweert dat hij zijn broer Roran zal helpen om Katrina, de vriendin van Roran, van de Ra’zac te bevrijden en komt zijn belofte na. Samen met Roran gaat hij op pad om te proberen Katrina van koning Galbatorix te redden. Dat dit niet snel geregeld is, mag duidelijk zijn. En dat zonder zijn zwaard Zar’roc.

In dit boek wisselt het verhaal van Roran naar Eragon en vice versa. Leuk. Leuk om ook Roran beter te leren kennen. Er gebeurt reuze veel en langzaam worden een aantal zaken duidelijk, welke in deel een en twee vragen op riepen. Een zeer verassende wending in dit boek vind ik de ontdekking van zijn vader. Eragon komt erachter wie zijn werkelijke vader is. Die had ik niet aan zien komen en nu ik het eenmaal weet valt er weer wat op zijn plek!

Op de eerste plaats mogen we ons gelukkig prijzen als je in ook maar iets op je vader lijkt, en dat doe je inderdaad vind ik. En zoals ik al wilde zeggen toen je me onderbrak, is Murtagh niet je broer maar eerder je halfbroer.

Als zijn leermeester Oromis met zijn draak Glaedr in de strijd omkomen, gaan de zaken er steeds slechter uitzien voor Eragon en de tegenstanders van koning Galbatorix
De grote vraag is : Hoe komt hij aan een nieuw zwaard? Rhunön, de elfenvrouw die in het verre verleden de zwaarden smeedde, heeft immers een eed afgelegd om nooit meer een zwaard te smeden!

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik weer enorm van het verhaal genoten heb.
Deel vier : De Erfenis roept!!
Knap als je nagaat dat deel een geschreven werd toen de schrijver 15 was. Ten tijde van deel 3 was hij 25.

Tags: ,

Divider

Oudste door Christopher Paolini | Een Boek review

Gepost op 18 jan 2015 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 5 Comments

Oudste door Christopher Paolini | Een Boek reviewOudste by Christopher Paolini
Also by this author: Eragon, Brisingr, Erfenis
Series: Inheritance #2
Published by Mynx on February 2007
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 576
Format: Hardcover
Goodreads

Het vervolg op Eragon, de betoverende saga van Eragon de Drakenrijder : Oudste. Het leven van de jonge boerenzoon Eragon veranderde van de ene op de andere dag toen hij in het woud een raadselachtige blauwe steen vond.Deze steen bleek een drakenei te zijn en toen het openbarstte was Eragon getuige van de geboorte van een drakenjong. Tussen Eragon en de draak, Saphira, ontstond een speciale band. Niet lang daarna ontdekte Eragon dat hij de laatste der Drakenrijders was en begon hij aan zijn gevaarlijke queeste op zoek naar zijn ware afstamming.Eragon en zijn draak Saphira hebben het rebellenrijk van de Varden gered van de troepen van Koning Galbatorix, de wrede heerser van het Keizerrijk. Nu moet Eragon naar Ellesméra, het land van de elfen, waar hij verder getraind zal worden in de kunst van de magie en het zwaard, vaardigheden die onmisbaar zijn voor een Drakenrijder.Het wordt een wonderbaarlijke reis waarbij hij talloze nieuwe plaatsen bezoekt en mensen ontmoet, en elke dag vol zit met nieuwe uitdagingen en avontuur. Maar hij is nooit helemaal vrij van de problemen van het rijk. Chaos en verraad volgen hem waar hij gaat en Eragon is er nooit zeker van wie hij kan vertrouwen.Intussen moet zijn neef Roran een beslissende slag voeren in Carvahall. Is Koning Galbatorix sterk genoeg om het verzet te verpletteren? Wat de uitkomst ook is, Eragons leven is nog steeds in groot gevaar.

stickers-Review

Oudste, deel 2 van de Inheritance- serie, en het vervolg op Eragon.  Ik ben benieuwd of het boek me net zo verrast als deel 1, Eragon heeft gedaan!

En weer duik ik onder in de wereld van elfen, draken en magiërs.
Er word in deel twee steeds meer helderder en uitgelegd.
De wereld en haar bewoners, het word nu tastbaarder.
Leuk de wereld van magie, welke steeds meer verklaard word, mede door het verblijf bij de elfen.
Tja ik en fantasy, eigenlijk hebben we niet veel. En toch zit ik dit boek met veel plezier te lezen.
En inderdaad alweer een aanrader van mijn meiden.

Ook het verhaal van Roran, de neef van Eragon komt aan bod en neemt een groot gedeelte van het verhaal in. De twee verhalen lopen naast elkaar en naar elkaar toe.
Het gevaar van dit boek is, dat als je erin begint, je het nauwelijks weg kan leggen! En daar zit een gevaar in, het boek heeft namelijk slechts 576 pagina’s.

Onvoorstelbaar dat een zo jong iemand, Christopher was  vijftien toen hij aan Eragon begon, zo’n wereld kan creëren. Ik weet het, het is geen literatuur, maar zo een leuk boek om je in te verliezen!
Ik kijk in ieder geval al uit naar deel drie : Het erfgoed – 3 – Brisingr
Maar wanneer?

Tags: ,

Divider

Eragon door Christopher Paolini | Een Boek Review

Gepost op 5 aug 2014 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 6 Comments

Eragon  door Christopher Paolini | Een Boek ReviewEragon by Christopher Paolini
Also by this author: Oudste, Brisingr, Erfenis
Series: Inheritance #1
Published by Meulenhoff on June 2002
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 448
Format: Hardcover
Goodreads

Het leven van de jonge boerenzoon Eragon verandert van de ene dag op de andere als hij in het woud een raadselachtige blauwe steen vindt. Wanneer de steen zijn geheim prijsgeeft - ingeluid door barsten in het oppervlak is de sprakeloze Eragon getuige van de geboorte van een drakenjong. Tussen Eragon en de jonge draak, Saphira, ontstaat een hechte band. Maar de vondst van de steen is niet onopgemerkt gebleven...

stickers-Review

Wat een leuk boek! Aangeraden door mijn meiden, stond het al een tijdje op me te wachten. Moet je nagaan mijn jongste was 11 toen ze het kocht! En moeders lees Eragon, terwijl dochterlief inmiddels 18 is. Het boek leest lekker vlot, de gebeurtenissen volgen elkaar in een snel tempo op, wat er natuurlijk aan meewerkt.

In de meeste verhalen worden draken als boosaardige wezens neergezet. Het eerste wat me opvalt is dat ze in dit boek als magische intelligente meelevende wezens neergezet worden. Al na 50 bladzijden merk ik dat ik *verliefd* ben op een draak. Zowel Eragon als Saphira ontwikkelen zich in een rap tempo. Alsof ze door elkaar gestimuleerd worden. Het plezier in hun samenzijn spat regelmatig van de bladzijden af! Ze maken veel avonturen met elkaar mee, en ontmoeten reuze interessante figuren.

Allemachtig! Dat was geweldig! riep Eragon.
Ja zei Saphira uitgelaten. Het is alleen wel jammer dat je niet langer je adem in kan houden.

Het is een leuk verhaal en natuurlijk ga ik de rest van de serie ook lezen! Wat het boek nu zo aantrekkelijk maakte? Wel het is goed en geloofwaardig geschreven ;). Het is geen zoet sprookje en regelmatig spat de spanning van de bladzijden af!

Geen jager aan de hemel zou zijn leven moeten eindigen als prooi zei ze (Saphira) tegen Eragon. Het is beter te sterven op de wind dan gedrukt tegen de aarde

Tags: ,

Divider