Series: Shatter Me

Vertrouw Me door Tahereh Mafi | Een Boek Review

Gepost op 20 feb 2016 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 3 Comments

Vertrouw Me door Tahereh Mafi | Een Boek ReviewVertouw Me by Tahereh Mafi
Also by this author: Vrees Me, Verwoest me, Breek me, Versplinter Me
Series: Shatter Me #3
Published by Blossom Books on March 17th 2014
Genres: Distopian, Young Adult
Pages: 413
Format: Hardcover
ISBN: 9789020679731
Goodreads

Het langverwachte laatste deel in de Touching Juliette-trilogie! Juliette is terug, en vastbesloten om te vechten.

Als Omega Point wordt vernietigd, weet Juliette niet of haar vrienden en de andere rebellen nog leven. Ook Adam lijkt verdwenen. Om het Herstel voor eens en altijd te vernietigen, is ze nu afhankelijk van Warner. De enige persoon van wie ze nooit had gedacht hem te kunnen vertrouwen, maar wel degene die haar leven redde. Warner is bereid Juliette te helpen – maar wat wil hij daarvoor terug?

review

Vertrouw me is helaas het derde en laatste deel van de Shatter Me-serie. Tot mijn grote verdriet, want wat mij betreft had het nog wel even door mogen gaan! Wauw en nog eens Wauw! Wat een boek! En wat een Top Serie.

Juliette is neergeschoten door Anderson en iedereen verondersteld dat ze dood is. Net zoals Juliette denkt dat al de anderen dood zijn. Ze leeft nog omdat Warner haar gered heeft en haar verborgen houd in zijn privé-vertrekken.
De ontwikkeling van het kleine, huilende meisje naar een krachtige, onverschrokken vrouw is waanzinnig. Ze laat zich niets meer aansmeren.

Mijn hoofd tolt, mijn gedachten buitelden over elkaar heen, maar ik slik mijn tranen weg. Ik bal mijn vuisten, probeer niet te schreeuwen, berg mijn vrienden veilig weg in mijn hart en
wraak
denk ik
leek nooit zo zoet.

Super deze verandering wat een stoere sterke vrouw!

In Omega Point vond ik het prima om de leiding aan Castle over te laten. Ik wist van niets en was veel te bang om iets te doen. Castle was al de leider, hij had een plan, dus vertrouwde ik erop dat hij het allemaal wel wist. Dat zij het beter wisten. Een vergissing. Diep van binnen heb ik altijd geweten wie het verzet zou moeten leiden. Al een tijdje voel ik het, stilletjes, al was ik steeds te bang om de woorden ook echt over mijn lippen te laten komen. Iemand die niets te verliezen en alles te winnen heeft. Iemand die voor niemand meer bang is. Niet Castle. Niet Kenji. Niet Adam. Zelfs niet Warner. Ik moet het zijn.

View Spoiler »

Ik weet dat Tahereh Mafi met een nieuwe serie bezig is, en ik hoop dat ze snel doorschrijft!

Tags: ,

Divider

Versplinter me door Tahereh Mafi| Een Boek Review

Gepost op 9 feb 2016 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 1 Comment

Versplinter me door Tahereh Mafi| Een Boek ReviewVersplinter Me by Tahereh Mafi
Also by this author: Vrees Me, Verwoest me, Breek me, Vertouw Me
Series: Shatter Me #2.5
Published by Blossom Books on January 30th 2014
Genres: Distopian, Young Adult
Pages: 96
Format: Hardcover
ISBN: 9789020679717
Goodreads

Versplinter me wordt verteld vanuit het perspectief van Adam. Hij heeft veel om over na te denken: zijn verbroken relatie met Juliette, de veiligheid van zijn beste vriend en zijn broertje James, en zijn leven in Omega Point. Maar Adam heeft geen tijd: er is een aanval gepland op Het Herstel – en zij deinzen er niet voor terug om iedereen waar Adam om geeft uit te schakelen.

Versplinter me is deel 2,5 in de Touching Juliette-trilogie. Het verhaal loopt gelijk met het einde (en verder)van Breek me.

review

Versplinter Me is deel 2.5 van de Shatter Me-serie en geschreven uit het perspectief van Adam. En wat mij betreft doet hij geen goede zaken. Wel ga ik hem meer begrijpen maar ik switch langzaam maar zeker van team!

Alleen het zien van haar gezicht bezorgt me pijn in mijn hart, maar als ik eerlijk ben heb ik geen flauw benul meer wat er nu precies tussen ons speelt

.

Als zij je aanraakt is het menens, meer dan ik tot nu toe dacht

De gedachte dat ik James kwijt was gisterenavond, heeft me veranderd en de schade is niet meer te herstellen

James geeft mijn leven zin. Hij is mijn enige hoop te midden van al deze verwoesting – het enige waarvoor ik al deze tijd heb geleefd, heb gevochten. Zonder hem zou ik verloren zijn. Dat drong gisteren tot me door.

Ik weet het, hij draagt de zorg voor zijn kleine broertje, is zelf pas een kind. Maar als duidelijk word dat hij niet van plan is om de deur uit te gaan om achter Juliette aan te gaan, is de maat voor mij vol. Ik was stapel op Adam in Vrees me, maar nu brokkelt dat langzaam maar zeker af.
Ik ben heel benieuwd naar deel 3 Vertrouw Me

Tags: ,

Divider

Breek me door Tahereh Mafi | Een Boek Review

Gepost op 5 feb 2016 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 1 Comment

Breek me door Tahereh Mafi | Een Boek ReviewBreek me by Tahereh Mafi
Also by this author: Vrees Me, Verwoest me, Versplinter Me, Vertouw Me
Series: Shatter Me #2
Published by Blossom Books on February 18th 2013
Genres: Distopian, Young Adult
Pages: 464
Format: Hardcover
ISBN: 9789020679618
Goodreads

Hij zal mij vinden Ik vind hem eerst

Hoop, denk ik steeds vaker, is een gevaarlijk, angstaanjagend iets.

In dit intense vervolg op Vrees me moet Juliette keuzes maken die haar leven voor altijd zullen veranderen. Ze zal een keuze moeten maken tussen wat ze wil en wat ze denkt dat juist is. Ze zal een keuze moeten maken tussen goed en kwaad. Ze zal moeten kiezen tussen vechten of vluchten. En misschien moet ze zelfs een keuze maken tussen haar hart – en het leven van Adam.

review

Na deel 1: Vrees me en deel 1,5: Verwoest Me is het eindelijk tijd voor deel 2: Breek me!
Wat een Waanzinnig Goed Boek! Met wederom een waanzinnige cover!

Juliette is in Omega Point en het is de bedoeling dat ze leert omgaan met haar energie. Waar ze nogal wat problemen mee heeft. Ze moet Focussen.

Maar niets werkt en al mijn onderdelen zijn kapot.

Ik hou van Kenji, van zijn humor en zijn benadering van het leven, en ik ben blij dat hij een vriend voor Juliette is.

Ik schud mijn hoofd en probeer niet te lachen. Kenji is een wandelende paradox, een vastbesloten serieuze persoon en een 12-jarig puberaal jongentje ineen.

De verandering die Juliette als persoon doormaakt is gigantisch, ze begint haar krachten te ontdekken en te erkennen dat het in haar macht ligt om alles te kunnen vernietigen. En, heel voorzichtig, begint ze vrienden te maken. Ook gaat ze inzien dat het laatste wat ze nodig heeft bescherming is.

Kenji is degene, die door een forse tirade, haar ogen opent, en haar laat inzien dat ze moet stoppen met in een hoekje te zitten en over haar gevoelens na te denken, en verder moet kijken dan het sneue kleine meisje en voor zichzelf moet opkomen! Langzaam leert ze meer op zichzelf te vertrouwen.

Het enige wat ik weet, is dat het niet meer veilig voor me is om op een ander te vertrouwen, om constant geruststelling nodig te hebben over wie ik ben en wie ik ooit zal kunnen zijn. Ik kan wel van hem houden, maar er niet van uitgaan dat hij als mijn ruggengraat zal dienen. Ik kan niet mezelf zijn als ik voortdurend iemand anders nodig heb om me bij elkaar te houden.

En dan de ontwikkelingen rond Adam en Warner! Pfew!

Tags: ,

Divider

Verwoest Me door Tahereh Mafi | Een Boek Review

Gepost op 1 feb 2016 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 1 Comment

Verwoest Me door Tahereh Mafi | Een Boek ReviewVerwoest me by Tahereh Mafi
Also by this author: Vrees Me, Breek me, Versplinter Me, Vertouw Me
Series: Shatter Me #1.5
Published by Blossom Books on November 27th 2012
Genres: Distopian, Young Adult
Pages: 128
Format: Hardcover
Goodreads

IK HEB DE REPUTATIE OPGEBOUWD VAN EEN
KOUD, GEVOELLOOS MONSTER DAT VOOR NIETS
OF NIEMAND BANG IS EN NERGENS OM GEEFT.
MAAR DIT ALLES IS VRESELIJK MISLEIDEND.
wANT IN WERKELIJKHEID BEN IK NIET VEEL MEER
DAN EEN LAFAARD

Terug op de basis van Sector 45 is Warner, de meedogenloze leider van Sector 45, aan het herstellen van zijn bijna dodelijke schotwond.
Na de ontsnapping van Juliette, Adam en Kenji moet hij er alles aan doen om zijn gezag terug te krijgen en de beginnende opstand onder de bewoners van Sector 45 te onderdrukken. Maar zijn obsessie voor Juliette wordt met de dag groter en het wordt zijn hoogste prioriteit om haar te vinden. Als Warners vader, de opperbevelhebber van Het Herstel, op de basis arriveert om de fouten van zijn zoon te corrigeren, wordt duidelijk dat hij hele andere plannen heeft voor Juliette. Plannen die Warner simpelweg niet kan toestaan.

Het fascinerende en alles onthullende boek Verwoest me is deel 1,5 uit de Touching Juliette-trilogie. Het speelt zich af na Vrees me en voor Breek me en wordt volledig verteld vanuit het persectief van Warner

stickers-Review

Na Vrees Me ben ik snel aan Verwoest Me, Deel 1,5, begonnen
Eigenlijk had ik na deel 1 mijn mening wat betreft Warner wel gevormd. Hij was de slechterik en ik heb een hekel aan hem.
Tja dan had ik niet dit deel moeten lezen.

Het verhaal gaat verder vanuit Warner zijn perspectief, nadat hij door Juliette is neergeschoten.
Als zijn vader aan zijn ziekenbed verschijnt word er een heleboel duidelijk.

Nou nou, wat gênant. Mijn zoon vastgebonden als een dier.

Ik voel een licht trekken aan mijn benen en realiseer me dat hij de banden losmaakt. Het gevoel van zijn huid tegen de mijne is plotseling en onverwacht, en roept iets dieps en donkers in me op dat me fysiek onpasselijk maakt.

Ik was bijna trots. En daarom was de schok voor mij des te groter toen ik hoorde dat Fletchers familie nog in leven was. Verraders komen uit een familie van verraders, en het verraad van een van hen betekent de dood voor allen.
Het is me gelukt om zijn echtgenote op te sporen. Fletchers vrouw en drie kinderen. Ze doen je de groeten heb ik me laten vertellen. Nou ja dat was voordat ik ze heb laten doden.

Ook Warner is slachtoffer van zijn opvoeding evenals Juliette.
Helaas, zo vreselijk in en in slecht is hij dus ook weer niet. Hij probeert zelfs om de vrouw en kinderen van soldaat Fletcher te redden.
Wel lijkt hij totaal bezeten, geobsedeerd door Juliette.

Wederom een goed boek! Op naar deel 2 Breek Me

Favoriete quote:

Deze letters zijn het enige wat ik nog over heb.
26 vrienden aan wie ik mijn verhalen kan vertellen.
26 letters, meer heb ik niet nodig.
Om te leven heb ik niets nodig alleen letters. Zonder letters zou ik niet bestaan.
Want de woorden die ik hier schrijf, zijn voor mij het enige bewijs dat ik nog leef.

Tags: ,

Divider