Series: The Hundred

Rebel door Kass Morgan | Een Boek Review

Gepost op 16 nov 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Rebel door Kass Morgan | Een Boek ReviewRebel by Kass Morgan
Also by this author: De 100, Dag 21, Thuis
Published by Blossom Books on September 20th 2017
Genres: Distopian, Romance, Young Adult
Pages: 304
Format: Hardcover
ISBN: 9789463490160
Koop op Bol.com
Goodreads

Door een nucleaire kernramp is de aarde onleefbaar geworden. De mensheid heeft zichzelf weten te redden en heeft eeuwen overleefd in een ruimteschip dat rond de aarde zweeft. Het is een maand nadat honderd jeugddelinquenten naar de aarde zijn gestuurd om deze te verkennen. Ondertussen hebben ook de kolonisten zich aangesloten en zijn de 100 leiders geworden in de nieuwe samenleving.

De Kolonisten en aardbewoners vieren hun eerste feestdag samen als ze plotseling worden aangevallen door een groep vreemdelingen. De nieuwkomers vermoorden een groot aantal mensen, nemen anderen gevangen en stelen belangrijke voorraden. Als Bellamy en Clarke ontdekken dat Wells, Octavia en Glass gevangen zijn genomen, zweren ze hen te bevrijden. Maar dat is niet gemakkelijk als je het niet eens kunt worden.

Ondertussen worden Wells, Octavia en Glass langzaam gehersenspoeld door de vreemde sekte die hen gevangen houdt. De diep religieuze leden van de sekte hebben maar één doel: zo veel mogelijk mensen inlijven en de planeet 'genezen'... door de mensheid te vernietigen

review

Rebel

Rebel is inmiddels het vierde boek in de 100 serie en wordt door Clarke, Wells, Glass en Bellamy verteld. Het verhaal begint vredig. Er wordt door de kolonisten en de aardbewoners gezamenlijk een Oogstfeest voorbereid, maar schone schijn bedriegt.

Bellamy en Wells lijden aan Post Traumatisch Stress Syndroom, als gevolg van wat beiden eerder is overkomen.

Hevig trillend en bezweet ontwaakte hij dan uit dromen over vuurpeletons, blinddoeken, het bloedstollende geschreeuw van Clarke en Octavia.

En het enige waar hij aan dacht was: meer. Meer pijn. Meer werk. Als hij maar werd afgeleid van die donkere, kwellende gedachten. Als die verschrikkelijke herinneringen maar werden verdreven.

Tijdens het oogstfeest wordt de groep overvallen door “de Beschermers” en worden onder andere Wells, Octavia en Glass gevangen genomen. Ook worden al hun voorraden voor de winter gestolen. In één klap is hun thuisbasis niet meer zo veilig. De verschillen in hoe ze met hun ontvoering om gaan zijn groot: ieder probeert op zijn eigen manier te overleven. Wells gaat het spelletje meespelen. Octavia is een en al verzet en Glass lijkt wel gehersenspoeld.

Moeders zijn sterk. Ze geven niet zomaar toe aan de grillen van hun kinderen. Ze voeden hen op; zorgen ervoor dat ze uitgroeien tot hun beste zelf.
Sorens ogen landden op Glass. Deze keer keek Glass niet weg. Ze kon het contrast tussen Sorens warmte en het geweld van de Beschermers niet bevatten. Ze had met eigen ogen gezien hoe hun kamp was aangevallen. Ze had gezien hoe ze Luke bijna hadden vermoord. Maar terwijl ze Sorens geruststellende woorden aanhoorde, voelde ze haar woede langzaam wegsmelten.

Conclusie

Ik heb weer genoten van de schrijfstijl van Kass Morgan. Het boek leest net als de vorige delen lekker weg en je hebt het zo uit. Door deze serie ga je je wel beseffen hoe goed we het hier hebben. Toch blijf ik wel met een paar vragen zitten. Hopelijk worden die in een volgend deel beantwoord. Kass Morgan heeft aangegeven dat ze nog genoeg verhalen te vertellen heeft over De 100, mocht daar vraag naar zijn. Ondertussen hoop en wacht ik gewoon op deel 5!

Over de Boeken en de Serie

In 2014 ging de tv-serie The 100 in première, welke gebaseerd is op de boeken van Kass Morgan

Wat ik vaak had is dat mensen eerst de serie keken en dan pas de boeken gingen lezen en dat ze dan boos werden dat dingen anders waren in het boek! En dan moest ik telkens weer uitleggen dat de boeken er eerder waren dan de serie, en dat ik daar dus niks aan kan doen. Maar ik vind het juist fijn dat de boeken en de serie zo verschillen en dat er voor iedereen iets in zit. Ik denk dat mensen de serie en de boeken gescheiden moeten zien, want van vergelijken komt vaak niet veel goeds!

Is Rebel echt het einde? Of is er een kans dat er vijfde boek komt?
‘Voor nu is het zeker het einde, maar dat dacht ik ook toen ik Thuis af had. Het ligt er helemaal aan hoe het boek ontvangen wordt en of de lezers meer willen. Als mensen graag meer tijd met mijn personages en hun wereld willen doorbrengen, dan is er zeker kans dat er ooit nog een boek komt. Maar daar ben ik op dit moment absoluut niet mee bezig.
Ik vond het wel fijn om dit boek af te sluiten op een manier waarmee ik het volgende kan beginnen. Rebel eindigt op een, hoop ik, heel bevredigende manier, met een bepaalde scène, maar verder is er zeker een opening voor een heel nieuw avontuur, als dat de volgende stap wordt.’

*Quotes uit interviews!

Tags: ,

Divider

Thuis door Kass Morgan | Een Boek Review

Gepost op 10 jan 2016 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 2 Comments

Thuis door Kass Morgan | Een Boek ReviewThuis by Kass Morgan
Also by this author: De 100, Dag 21, Rebel
Series: The Hundred #3
Published by Blossom Books Genres: Distopian, Romance, Young Adult
Pages: 304
Format: Hardcover
ISBN: 9789020679823
Goodreads

Het derde boek begint waar Dag 21 ophield: met de evacuatie van de Kolonie uit het ruimteschip. Als de transportschepen neerstorten op de Aarde, leidt Clarke een grote reddingsoperatie. Ze weet dat haar medische kennis hard nodig is, maar wil eigenlijk ook op zoek naar haar ouders, die misschien nog in leven zijn en zich ergens op Aarde bevinden. Bellamy houdt zich afzijdig, bang dat de Kolonie hem alsnog zal straffen voor zijn misdaad, maar niet in staat om zijn nieuwe leven en Octavia helemaal in de steek te laten. Wells hoopt dat hij zijn vader zal vinden tussen de overlevenden uit de transportschepen. En ondanks haar verdriet om haar moeder, is Glass dankbaar dat ze nog leeft en blij dat ze eindelijk samen kan zijn met Luke.
Ook de vice-kanselier heeft de crash overleefd en onder zijn leiding lijkt het leven op Aarde een kopie te worden van het leven in de gevangenis van het ruimteschip. Hij behandelt de 100 als criminelen, sluit Bellamy op voor het neerschieten van de kanselier en lijkt zelfs een executie te plannen.
Clarke, Glass, Bellamy en Wells zullen alles op het spel moeten zetten voor hun vrijheid.

review

Thuis is deel drie van de 100-serie. Deel 1: De 100 en deel 2:  Dag 21 gingen hieraan vooraf.

Einde deel 2 De honderd zouden binnenkort niet meer de honderd zijn.
De rest van de Kolonie kwam naar de aarde.

Thuis

Het verhaal word wederom vanuit het perspectief van Clarke, Wells, Bellamy en Glass verteld.
Wat ik absoluut niet als storend ervaren heb.
Natuurlijk denkt de vicekanselier Rhodes, dat hij op aarde ook het heft in handen kan nemen en door kan gaan met het regime wat er in de ruimte gevoerd werd.

…. en we konden de menselijke soort in leven houden omdat we respect hadden voor autoriteit, deden wat van ons werd verwacht en de orde handhaafden.

Totaal de ervaring van de groep negerend die al ruim 21 dagen het in een vreemde, vijandige, omgeving overleefd heeft. En met bekers en wapens dreigen.

De aardbewoners, een van de groepen, leven heel anders zij leven in harmonie met elkaar en met de natuur.

Iedereen had en plek om te wonen en genoeg te eten, er liepen geen op macht beluste bewakers rond die ieders bewegingen in de gaten hielden.

En zij nemen het voor een aantal leden van de 100 (Bellamy, Clarke en Wells) op.

Wat jullie goed moeten onthouden is dat we niet alleen vechten om deze jonge mensen te helpen maar dat we ook vechten om onze manier van leven te verdedigen, We hebben geprobeerd om op een redelijke manier met onze nieuwe buren te praten, maar het is steeds duidelijker geworden dat vrede en samenwerking niet hun prioriteit is.

Conclusie

Het is een mooi verhaal waarin jonge mensen op een harde manier noodgedwongen volwassen worden en van elkaar afhankelijk zijn. Waardoor er respect en vriendschap en samenwerking ontstaan.

Tieners die tot een paar weken geleden heel gewone jonge mensen waren geweest, opgesloten vanwege een of andere opgeblazen overtreding.
Ze waren weggehaald bij hun familie, in een cel gegooid en vervolgens vergeten, voor zover ze wisten. Nu waren ze op een planeet ver weg van iedereen die ze ooit hadden gekend en liefgehad. Ze hadden alleen elkaar nog.

Kass Morgan heeft met Thuis wederom een goed boek geschreven, wat gelukkig geen al te zoet einde heeft. Kortom ik vind de 100 een serie die beslist de moeite waard is.

Tags: ,

Divider

Dag 21 door Kass Morgan | Een Boek Review

Gepost op 9 mrt 2015 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 5 Comments

Dag 21 door Kass Morgan | Een Boek ReviewDag 21 by Kass Morgan
Also by this author: De 100, Thuis, Rebel
Series: The Hundred #2
Published by Blossom Books on October 15th 2014
Genres: Distopian, Romance, Young Adult
Pages: 320
Format: Hardcover
Goodreads

In deel 2 zijn de 100 inmiddels 21 dagen op aarde. Ze zijn de eerste en enige mensen die sinds eeuwen weer voet zetten op de aarde – denken ze tenminste. Het lijkt erop dat de 100 samen moeten werken om zich te verdedigen tegen een onbekende vijand. Wells doet verwoede pogingen de groep bij elkaar te houden, terwijl Clarke op weg gaat naar Mount Weather, op zoek naar andere kolonisten. Bellamy denkt alleen maar aan zijn zusje Octavia en wil haar koste wat het kost redden. En op het ruimteschip staat Glass voor de onmogelijke keuze tussen de liefde van haar leven of haar eigen leven.

stickers-Review

Dit boek gaat verder, waar deel 1, De 100 eindigt. Spannend, reuze spannend. Inmiddels vertoeft de groep al 21 dagen op aarde. En lezen en leren we steeds meer over Clarke, Wells, Bellamy en Glass.
Hoewel er er telkens van personage gewisseld word, en daarnaast de situatie beschreven vanuit de ruimte en vanuit de aarde word, vind ik dat absoluut geen probleem. Ik vind ik het boek goed geschreven. En het is een spannend goed lopend verhaal. Al vin d ik persoonlijk de spanning stukken minder dan in deel 1: De 100 Maar het einde maakt wel veel goed, het zorgt ervoor dat je bijna niet kan wachten op het volgende deel.

Het feit dat er oorspronkelijke aardbewoners blijken te zijn, (het einde van deel 1) draagt hier absoluut aan toe. Zijn ze te vertrouwen? En wie heet er twee personen gedood? En dan het einde van Dag 21 : De verhouding tussen Bellamy en Wells, verassend. De berichten over de ouders van Clarke?

En ook dit boek had ik in één dag uit! Nadeel : ik zit op deel drie te wachten! De 100. Thuis

Tags: ,

Divider