Series: The Iron Fey

De IJzerprins door Julie Kagawa | Een Boek Review

Gepost op 9 okt 2016 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 1 Comment

De IJzerprins door Julie Kagawa | Een Boek ReviewDe IJzerprins by Julie Kagawa
Also by this author: Pupil, Rebel, De IJzerkoning, De IJzerprinses
Series: The Iron Fey #4
Published by HarperCollins Holland on September 17th 2013
Genres: Fantasy, Paranormal, Romance, Young Adult
Pages: 384
Format: Paperback
ISBN: 9789461997845
Goodreads

Mijn naam, mijn ware naam, is Ashallayn'darkmyr Tallyn.

Ik ben de enig overgebleven zoon van Mab, koningin van het Winterhof. En wat haar betreft, ben ik dood. Mijn verhaal begint, zoals zoveel verhalen, met een meisje...

Als Winterprins zag ik liefde altijd als een zwakte. Maar toen kwam Meghan, half meisje half fae, en dat veranderde alles. Ik werd verliefd op haar en beloofde dat ik haar ridder zou zijn. Een belofte waarvan ze me - om mijn leven te redden - ontsloeg toen Nimmernimmer bijna ten onder ging aan de IJzerfae.

Nu is Meghan de IJzerkoningin, heerseres van een rijk waar Zomer- en Winterfae niet kunnen overleven. Om bij haar te kunnen zijn, zal ik sterfelijk moeten worden. Dus ben ik nu, samen met Puck, met wie ik nog steeds een flinke appel te schillen heb, en die irritante cait sith Grimalkin, die me ook al het bloed onder de nagels vandaan haalt, onderweg naar het Eind van de Wereld.

Daar zal ik de proeven moeten afleggen om mijn ziel te verdienen. Maar de prijs is hoog, en de keuzes die ik moet maken zijn onmogelijk.

Zal ik Meghan ooit nog terugzien?

review

De IJzerprins word, in tegenstelling tot de drie vorige delen, geschreven vanuit het perspectief van Ash. Eindelijk kom je meer en meer over hem te weten.

Quote uit het nawoord:
Aan alle fantastische Young Adult-bloggers en de fans in Team Ash wil ik nog kwijt: dit boek is speciaal voor jullie. het is deels aan jullie te danken dat een zekere Winterprins zijn eigen verhaal kreeg en dat zijn reis eindigde zoals die nu is geëindigd. Dank daarvoor.

Ash die een manier zoekt om toch bij Meghan te kunnen zijn:

Voor ik vertrok, zwoer ik een eed. Ik beloofde haar dat ik een manier zou vinden om terug te komen, dat we op een dag weer samen zouden zijn.

Samen met Puck gaat hij de zoektocht aan, geweldig de relatie tussen deze twee, die in dit verhaal toegelicht word. Ik hou van Puck/ Robin Goodfellow met zijn kwajongensstreken en zijn humor!

Ik had natuurlijk kunnen bedenken dat Puck al eerder iets had uitgehaald wat haar woede had opgewekt. Toch moest ik ergens wel lachen toen ik me voorstelde hoe het huis plat voorover in de modder moest zijn gevallen omdat onze eeuwige grapjas de poten aan elkaar had gebonden.

Op deze tocht worden ze begeleid door Grimalkin (een kat, een cait sith) en door de Grote Boze Wolf (hij wil graag mee op de tocht naar het Einde van de Wereld om te worden herinnerd – lang nadat die tocht zal zijn afgelopen – , om zo deel uit te maken van een groot verhaal.)

Hij is hier omdat hij wil dat zijn naam aan jouw verhaal verbonden wordt. Zijn macht, zijn hele bestaan, draait om verhalen, om mythen en legenden en al de amusante kletspraatjes die de mensen in de loop der jaren over hem verzonnen hebben. Daarom bestaat de Grote Boze Wolf al zo lang.

Zo gaaf! De fae zijn geboren door de dromen en angsten van de mensen, zolang ze nog ergens in hun herinnering voortleven, blijven ze bestaan.
, dit schreef ik al in mijn recensie van deel 1, De IJzerkoning Een ontzettend mooie verklaring!

Nooit gedacht dat ik van Feeën zou gaan houden!
Verfrissend vind ik het om het verhaal, zijn verleden, uit het oogpunt van Ash te lezen.
Ik vind het een ontzettend leuk boek

Tags: ,

Divider

De IJzerkoningin door Julie Kagawa | Een Boek Review

Gepost op 18 sep 2016 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 2 Comments

De IJzerkoningin door Julie Kagawa | Een Boek ReviewDe Ijzerkoningin by Julie Kagawa
Also by this author: Pupil, Rebel, De IJzerkoning, De IJzerprinses
Series: The Iron Fey #3
Published by HarperCollins Holland on March 19th 2013
Genres: Fantasy, Paranormal, Romance, Young Adult
Pages: 383
Format: Paperback
ISBN: 9789461995421
Goodreads

Mijn naam is Meghan Chase.

Ik dacht dat het voorbij was. Dat Ash en ik eindelijk samen konden zijn nu we allebei verbannen zijn uit Nimmernimmer. We hebben een hoge prijs moeten betalen, maar het was het waard. Alleen, is het wel echt voorbij? Hoef ik geen moeilijke keuzes meer te maken? Geen offers meer te brengen voor de mensen van wie ik hou?

Nou, niet dus!

De valse koning van het IJzerrijk zit achter me aan. Hij is uit op mijn magische krachten. Krachten die ík niet begrijp of kan beheersen, maar die hém oppermachtig zullen maken.

Tegelijkertijd blijk ik de enige te zijn die hem kan tegenhouden. De enige die kan voorkomen dat het oprukkende ijzer heel Nimmernimmer vernietigt. Waarschijnlijk krijg ik er spijt van, maar dat zien we dan wel weer. Eerst maar eens leren hoe ik een zwaard moet vasthouden en hoe ik die magie onder de knie krijg.

Eén ding is zeker: het wordt erop of eronder. Voor mij, voor Ash, voor ons allemaal...

review

Na de Ijzerprinses heel snel door naar dit boek. Met de IJzerkoningin heeft Julie Kagawa weer een fijn boek geschreven.

To good to be true, dat was het gevoel wat mij bekroop bij het begin van dit boek. En binnen no time, al op bladzijde 17 bleek dat inderdaad het geval te zijn. Gelukkig besluit Meghan om te leren vechten, en het zoetsappige los te laten.

Ik luister Meghan, zei hij. Wat wil je dat ik doe?
Ik ademde diep in, leer me hoe ik moet vechten.
Ik meen het Ash. Ik heb er genoeg van om hulpeloos aan de kant te wachten, terwijl jij voor me vecht.

Inmiddels is het duidelijk dat de briljante pianist die ze bij Leanansidhe heeft ontmoet, haar vader is: Charles, de man die haar heeft opgevoed. Doordat we hem en hun geschiedenis leren kennen, kom je ook wat meer over Meghan te weten.
Daarnaast accepteert Meghan haar lot niet zonder meer en besluit ze om er het beste van te maken.

Nee, dat zou ik niet accepteren. Dit was mijn verhaal, ons verhaal. Ik zou een manier vinden waarop we allebei konden overleven, allebei gelukkig konden zijn. Dat was ik Ash verschuldigd.

Een flinke verandering ondergaat Meghan in dit verhaal, van een zwak jammerend meisje veranderd ze in een sterke vrouw, die haar lot absoluut niet gelaten ondergaat en haar magische krachten langzaam maar zeker ontdekt en gaat begrijpen.

Het verhaal bevat een flinke dosis spanning en een flinke portie magie. Ik vind het een reuze leuk boek en heb ervan genoten. Maar het einde!
Op naar deel 4, de IJzerprins dus.

Tags: ,

Divider

De IJzerprinses door Julie Kagawa | Een Boek Review

Gepost op 26 apr 2016 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 1 Comment

De IJzerprinses door Julie Kagawa | Een Boek ReviewDe IJzerprinses by Julie Kagawa
Also by this author: Pupil, Rebel, De IJzerkoning, De Ijzerkoningin
Series: The Iron Fey #2
Published by Harlequin Holland on October 18th 2012
Genres: Fantasy, Paranormal, Romance, Young Adult
Pages: 383
ISBN: 9789461993489
Goodreads

Mijn naam is Meghan Chase.

Ik ben mijn belofte aan Ash, de Winterprins, nagekomen en ben meegegaan naar het Winterhof. Hoe lang ik daar nu al zit? Geen idee. De tijd verloopt hier anders dan in de gewone wereld, en ik ben overgeleverd aan de grillen van de kille koningin Mab.

Ash heb ik sinds we aankwamen niet meer gezien, dus het ziet ernaar uit dat hij me in de steek heeft gelaten. En ik maar denken dat hij van me hield...

Ondertussen dreigt er oorlog tussen het Zomerhof en het Winterhof na de verdwijning van de machtige Scepter van de Seizoenen. Ik ben de enige die weet dat de scepter is gestolen door de IJzerfae, maar niemand wil me geloven. Sterker nog, alleen Ash en ik hebben de IJzerfae ooit in levenden lijve gezien, dus hij is ook de enige die me zou kunnen helpen.
Ash, waar blijf je toch?
Als ik wil blijven leven, zal ik snel met bewijzen moeten komen, en dat terwijl ik al mijn pas ontdekte magie wel kwijt lijk. Nu kan ik alleen nog vertrouwen op mijn eigen vindingrijkheid. Maar is dat genoeg?
Kan ik, een halfbloed fae, een oorlog voorkomen en Nimmernimmer van de ondergang redden?

review

Zodra ik IJzerkoning, deel een van de Iron Fey serie, uit had, ben ik in één ruk verder gegaan met De IJzerprinses, deel twee van de Iron Fey serie.
Meghan heeft zich aan haar belofte aan Ash gehouden, en is meegegaan naar het Winterhof.

Een verbetering ten opzichte van deel een, De Ijzerkoning, vind ik dat het wat dieper in gaat op de emoties van Meghan. Al heb ik bij haar de neiging om haar een schop onder haar sexy kadetten te geven. Ook moet ik me blijven realiseren dat ze pas zestien jaar is. Haar reactie, toen ze eindelijk Ash weer zag vind ik onbegrijpelijk. Hij had haar toch gewaarschuwd?

Ik was zo opgelucht om hem weer te zien dat ik glimlachend op hem af begon te lopen, maar toen ik zijn kille ogen zag, kwam ik abrupt tot stilstand. Verward bleef ik staan. Herkende hij mij misschien niet?

De terugkeer van IJzerhoef in het verhaal vind ik geweldig, ik merk dat ik telkens om hem zit te grinniken.
Ook al probeert hij te fluisteren, zijn stem blijft luid en galmend! Wat door Julie Kagawa zeer treffend neergezet is door alles wat hij zegt, in hoofdletters neer te zetten.

HOE JE OOK OVER ME DENKT,IK BEN EEN FAE, EN GEEN ENKELE FAE KAN ONWAARHEDEN SPREKEN.

Het einde van het boek had het einde van de serie kunnen zijn.
Dat is het niet, deel drie, De IJzerkoningin heb ik al in huis.

Tags: ,

Divider

De IJzerkoning door Julie Kagawa | Een Boek Review

Gepost op 11 apr 2016 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 1 Comment

De IJzerkoning  door Julie Kagawa | Een Boek ReviewDe IJzerkoning by Julie Kagawa
Also by this author: Pupil, Rebel, De IJzerprinses, De Ijzerkoningin
Series: The Iron Fey #1
Published by Harlequin Holland on June 12th 2012
Genres: Fantasy, Paranormal, Romance, Young Adult
Pages: 384
Format: Paperback
ISBN: 9789034755827
Goodreads

Mijn naam is Megan Chase.
Over minder dan vierentwintig uur word ik zestien. Sweet sixteen, zeggen ze dan, maar ik geloof niet dat dat voor mij opgaat. Alles in mijn leven begint op een griezelige manier uit de hand te lopen, en dan is het feit dat mijn moeder en stiefvader mijn verjaardag weer zijn vergeten nog mijn minste probleem.
Wat gebeurt er allemaal?
Net als mijn broertje zie ik ineens overal vreemde monsters, in het bos bij de bushalte lijkt zich iets engs schuil te houden en op school staat er plotseling op een computerscherm: Meghan Chase, we komen je halen...
Maar wat ik al helemaal niet had kunnen dromen is dat ik verliefd zou worden op een mysterieuze prins - die helaas niks van mij wil weten...
Hoe overleef ik in een wereld waarin echte vrienden op één hand te tellen zijn?

review

Julie Kagawa heb ik leren kennen door de Talon Saga, en natuurlijk door de Signeersessie bij Boekhandel Donner.
Pupil en Rebel vind ik echt leuk dus het vraagt om meer Julie Kagawa!
Heb ik even geluk, de dame heeft al aardig wat op haar repetoire staan.
Beginnen met haar begin, The Iron Fey, De IJzerkoning it will be!

De zestienjarige Meghan Chase leid een doorsnee-leventje, met de bijbehorende ups en downs. Ze heeft een hartsvriend Robbie Goodfell, een buurjongen van drie kilometer verderop. En dan gebeurt er iets met haar broertje …..

Toen ik door de gangen liep, voelde ik me steeds schuldiger. Ik had er spijt van dat ik Robbie had afgesnauwd, maar soms ging die grote-broer-act een beetje te ver. Zo gedroeg hij zich altijd: jaloers, overbezorgd, beschermend, bijna alsof het zijn werk was om op me te passen. Ik kon me niet eens herinneren wanneer ik hem voor het eerst had ontmoet. Het leek alsof hij er altijd was geweest.

Zo gaaf! De fae zijn geboren door de dromen en angsten van de mensen.

Geloof, verering, verbeelding, wij zijn geboren uit de dromen en angsten van de mensen en zolang we nog ergens in hun herinnering voortleven, blijven we bestaan.

Hoe de schrijfster onze moderne wereld in het boek verwerkt door middel van de IJzerfae vind ik fenomenaal, en logisch:

Wat nou als deze dingen uit andere dromen geboren zijn? Technologische dromen, wetenschappelijke dromen, dromen van vooruitgang?

Het boek weet mij zo te boeien dat ik meteen aan deel twee, De Ijzerprinses begonnen ben.

stickers-quote

Julie Kagawa
“Touch her, and I’ll freeze your testicles off and put them in a jar. Understand?”
— Julie Kagawa (The Iron King (The Iron Fey, #1))

 

Tags: ,

Divider