Series: The Selection

De Prinses door Kiera Cass | Een Boek Review

Gepost op 2 jan 2017 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 0 Comments

De Prinses door Kiera Cass | Een Boek ReviewDe Prinses by Kiera Cass
Also by this author: De Selectie, De Elite, De One, De Kroon
Series: The Selection #4
Published by Van Goor on 15 June 2015
Genres: Distopian, Romance, Young Adult
Pages: 288
Format: Paperback
ISBN: 9789000345182 ,
Koop op Bol.com
Goodreads

Twintig jaar geleden deed America Singer mee aan de Selectie en wist ze prins Maxons hart te veroveren. Nu is het de beurt aan prinses Eadlyn om haar eigen Selectie te houden. Eadlyn verwacht niet dat het voor haar even sprookjesachtig zal zijn als het liefdesverhaal van haar ouders. Maar als de strijd om haar hart losbarst, zou ze er wel eens achter kunnen komen dat haar eigen geluk niet zo ver weg is als ze altijd dacht.

review

De Prinses

Na De Selectie, De Elite en De One is De Prinses is deel vier van de Selection serie.

Het verhaal word geschreven vanuit het perspectief van Eadlyn, de dochter van Maxon en America, en speelt zich ongeveer twintig jaar na De One af, als Eadlyn zeventien jaar oud is.
Leuk aspect is dat personages uit de vorige boeken ook in dit boek een rol spelen zoals natuurlijk Maxon en America haar ouders, Aspen en Lucy, en Marlee en haar man Carter Woodwork. Nog leuker om te zien hoe het nu met hun gaat.

Ik vind Eadlyn niet zo sympathiek, eerder een verwend nest die dan wel kennis van zaken heeft, maar wat vriendschap en relaties betreft wereldvreemd is.

Je lijkt op een bepaalde manier afwezig, afgesneden van je volk. Ik weet dat je je voortdurend zorgen maakt over de eisen die aan je gesteld zullen worden zodra je koningin bent, maar het word tijd dat je de behoeften van anderen gaat erkennen.

Duidelijk is dat zij van jongs af aan doordrongen is van het feit dat zij de machtigste vrouw van het land gaat worden en dat ze in een zeer beschermde omgeving is opgegroeid. Wel heb ik bij haar heel sterk het gevoel dat ze geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken. Pas maar op!

Conclusie

Hoe verder ik in het boek kom, hoe interessanter ik Eadlyn ga vinden. Het feit dat ze haar eigen garderobe ontwerpt! Wauw.
Ook ga ik haar steeds beter begrijpen. Als ze van haar moeder het advies krijgt om vooral zichzelf te blijven vraagt ze zich af wie ze eigenlijk is:

De helft van een tweeling. De troonopvolger. Een van de machtigste mensen ter wereld. Degene die een heel land kon afleiden. Nooit alleen een dochter. Nooit alleen een meisje.

Gaandeweg krijg ik steeds meer sympathie en begrip voor haar, en kan ik bijna niet wachten op het vijfde en allerlaatste deel uit deze serie: De Kroon!

Tags: ,

Divider

De Kroon door Kiera Cass | Een Boek Review

Gepost op 25 okt 2016 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 0 Comments

De Kroon door Kiera Cass | Een Boek ReviewDe Kroon by Kiera Cass
Also by this author: De Selectie, De Elite, De One, De prins & De lijfwacht
Series: The Selection #5
Published by Unieboek | Het Spectrum, Van Goor on March 4th 2016
Genres: Distopian, Romance, Young Adult
Pages: 240
Format: Paperback
ISBN: 9789000345205
Goodreads

Het vijfde en laatste deel van de Selection-serie! Twintig jaar zijn verstreken sinds America Singer en prins Maxon verliefd werden. Nu is hun dochter Eadlyn de eerste prinses die haar eigen Selectie houdt.

Eadlyn had niet gedacht dat ze een partner zou vinden tussen de 35 kandidaten, laat staan haar ware liefde. Maar soms word je verrast door je eigen hart, en nu moet Eadlyn een nog moeilijker en belangrijker keuze maken dan ze ooit voor mogelijk had gehouden.

review

Het vijfde deel van de Selection serie: De Kroon!
Een serie die eigenlijk als trilogie bedoeld was, maar waar, gelukkig, nog twee delen bijkwamen.
De cover van De Kroon is gewoon prachtig! Zoals eigenlijk alle covers uit deze serie super zijn!
De Kroon gaat verder waar deel vier de Prinses geëindigd is. De Selectie is nog in volle gang, en helaas heeft de moeder van Eadlyn, America, een zware hartaanval gekregen. Het verhaal word vertelt vanuit het perspectief van Eadlyn.

Eadlyn ga ik steeds sympathieker vinden, dat had ik tijdens deel vier al. Vooral als je nagaat dat ze pas zeventien is! Al volop bestuurlijke zaken beheert en bijna de machtigste vrouw van de wereld is. Vrouw? Voor mij persoonlijk is het nog een kind. Die wel belangrijke beslissingen moet nemen, die niet alleen haar aangaan.

Ik beschikte over macht, maar ik had geen idee hoe ik die moest gebruiken. Ik was staatshoofd, maar ik wist niet hoe ik moest regeren. Ik was een tweeling in mijn eentje. Ik was een dochter zonder ouders. ik had een half dozijn aanbidders, maar ik wist niet hoe ik van iemand moest houden.

In eerste instantie was ik bang dat het allemaal te zoetsappig zou worden, maar gelukkig was dat niet zo. Ze krijgt met een aantal geduchte tegenstanders te maken, en op een bepaald moment denk je zelfs: dit kan bijna niet meer goed komen.

Op Moment supreme, laat Eadlyn op tijd haar wijsheid zien en bijt ze op een briljante manier van zich af. Ze neemt een aantal wijze verstandige besluiten waar een volwassene nog een puntje aan kan zuigen.

Ik vond het een ontzettend leuk boek en een passend einde voor een verslavende serie!
Heb je het nog niet gelezen? De zomer en de vakantie komen eraan 😉

Tags: ,

Divider

De Elite door Kiera Cass | Een Boek Review

Gepost op 23 jan 2015 door Linda Kwakernaat in boeken, Reviews / 2 Comments

De Elite door Kiera Cass | Een Boek ReviewDe Elite by Kiera Cass
Also by this author: De Selectie, De One, De Kroon, De prins & De lijfwacht
Series: The Selection #2
Published by Van Goor on August 2014
Genres: Distopian, Romance, Young Adult
Pages: 270
Format: Paperback
Goodreads

De selectie begon met 35 meisjes. Nu is de groep geslonken tot de elite. De strijd om Maxons hart wordt steeds meedogenlozer. Hoe dichter America bij de kroon komt, hoe meer ze twijfelt over de liefde. Elk moment met Maxon is als een sprookje. Maar zodra ze haar eerste liefde Aspen ziet, wordt ze overspoeld door herinneringen en hun mooie plannen samen. Terwijl America wordt verscheurd tussen haar twee toekomsten, weet de rest van de elite precies wat ze wil. America's kans om te kiezen dreigt door haar vingers te glippen.

stickers-Review

Nog steeds een verhaal over prinsen en prinsessen! Niet helemaal mijn ding, maar zoals ik al bij mijn review over De Selectie (deel 1 dus) zei. Typisch een aanrader van mijn meiden en wat voor één!

Inmiddels worden veel zaken duidelijk, na een 3e WO is Amerika een staat van China is geworden. Amerika kon niet aan zijn enorme schuld voldoen! Vervolgens is er ook een 4e WO geweest waar Amerika zich samen met Canada, Mexico en aan aantal Latijns-Amerikaanse landen hebben verzet tegen China en Rusland. Hierna bleef een nieuw land over wat echter economisch een ramp was. Dit verklaard, hoewel ik het er helemaal NIET mee eens ben, het kasten systeem.

Wat mij persoonlijk stoorde was America zelf, Mer genoemd. In dit geval niet het land maar de hoofdrolspeelster van de serie. Kom op meid! Maak een keuze! je weet precies wat je wilt, waarom blijf je dan van twee walletjes eten? In dit geval kies tussen Maxon en Aspen, waar bij mijn voorkeur duidelijk uitgaat naar Maxon. En niet omdat hij een prins is. Maar als je je daarna realiseert dat het pas een kind van zeventien is …

Gaandeweg beginnen de verhoudingen binnen de koninklijke familie bij mij vragen op te roepen, de noodzaak om zaken te verbergen voor je vader?
Ook dit word in de loop van het verhaal duidelijker.

Ik vind het een leuk boek. En een goed vervolg op deel 1. En zoals de titels al doen vermoeden : Het is een boek over keuzes!

Tags: ,

Divider