Series: The Sin Eater’s Daughter

De laatste slag door Melinda Salisbury | Een Boek Review

Gepost op 10 mei 2019 door Linda in boeken, Reviews / 1 Comment

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

De laatste slag door Melinda Salisbury | Een Boek ReviewDe laatste slag by Melinda Salisbury
Also by this author: De Vergiftigde Gave, De Slapende Prins
Series: The Sin Eater’s Daughter #3
Published by Clavis on October 2018
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 431
Format: Hardcover
ISBN: 9789044830224
Koop op Bol.com
Goodreads

Het laatste deel in de historische fantasytrilogie. Laat je betoveren, met deze must read voor young adults.
Het is tijd voor de laatste strijd. De Slapende Prins vergroot zijn greep op Lormere en Regellan. Het haveloze groepje rebellen dat probeert hem te verslaan, wordt alsmaar wanhopiger. Twylla en Errin zijn ondertussen van elkaar gescheiden, maar weten allebei dat hun tijd begint te dringen. De spanning groeit, en Aurek zal alles op alles zetten om zijn positie op de troon te handhaven. Kunnen de twee meisjes elkaar vinden om de toekomst van het koninkrijk te redden?

review

Na De Vergiftigde Gave (The Sin Eater’s Daughter #1) en De Slapende Prins (The Sin Eater’s Daughter #2) is het eindelijk tijd voor het laatste deel in deze trilogie.
Tip: lees deze boeken niet los van elkaar.

De laatste slag

Het tweede deel: De Slapende Prins eindigde met een big bang! Oftewel met een gruwelijke cliffhanger waardoor je onmiddellijk verder wil lezen.
Nieuw in dit deel is dat het perspectief telkens wisselt van Twylla naar Errin en vice versa. Leuk, zeker nadat het eerste deel over Twylla vertelde en het tweede deel over Errin.
Zowel Twylla als Errin zitten in de problemen en eigenlijk ziet het er niet zo goed voor ze uit.

Twylla:
Dus we moeten eens praten, vervolgt Zuster Hoop. Ik moet weten wat je bedoelingen zijn. Ben je van plan weer te vluchten? Of ga je je plicht doen?
Mijn plicht. Al mijn leven lang ga ik gebukt onder allerlei verwachtingen: vroeger bij mijn moeder in de hut, in de kamer van Rulf, toen ik moest zingen voor koning Terryn. In het knekelhuis, waar ik voelde dat de draden van mijn leven met elkaar verweven waren als in de wandkleden die ik borduurde in een toren in Lormere. Zondeneter. Incarnatie van Daunen. Gifmoordenaar. Dat ben ik allemaal ooit geweest, meer zal ik nooit worden.
Ik zal hem tegenhouden, als dat is wat u bedoelt, zeg ik uiteindelijk, terwijl ik haar recht aankijk.

Errin:
Toen we de Grote Zaal ingingen en langs de lichamen van een van de Zusters en van de Zondeneter liepen, had ik het uitgeschreeuwd, en de Slapende Prins had gegrijnsd en een arm om me heen geslagen alsof we vrienden waren. Zijn triomf was voelbaar

Conclusie

Ik heb ontzettend naar dit boek uitgekeken en Melinda Salisbury heeft mij opnieuw blij verrast!
De groei die Twylla als personage doormaakt is enorm. Was ze aan het begin, in deel een, een onzeker dertienjarig meisje in dit laatste deel staat ze haar mannetje.

Quote uit mijn recensie van De vergiftigde gave:
Hoewel ik mij in het begin aan Twylla ergerde, ik vond dat ze klakkeloos deed wat de koningin wilde en alles maar gelaten over zich heen liet komen, werd dit gaandeweg minder. Zeker omdat ik mij besefte hoe jong ze was, en gezien haar ontwikkeling die ze heeft doorgemaakt in het boek

Nu heb ik gezien dat Melinda nog een boek in deze serie geschreven heeft: The Heart Collector, Laten we hopen dat Uitgeverij Clavis deze ook gaat vertalen en uitgeven?

The Heart collector door Melinda Salisbury

Tags: ,

Divider

De Slapende Prins door Melinda Salisbury | Een Boek Review

Gepost op 25 jan 2018 door Linda in boeken, Reviews / 0 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

De Slapende Prins door Melinda Salisbury | Een Boek ReviewDe Slapende Prins by Melinda Salisbury
Also by this author: De Vergiftigde Gave, De laatste slag
Series: The Sin Eater’s Daughter #2
Published by Clavis on November 27th 2017
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 367
Format: Hardcover
ISBN: 904482998X
Goodreads

De Slapende Prins, het tweede boek van deze adembenemende historische fantasytrilogie, is het donkere vervolg op De vergiftigde gave. Een pageturner voor young adults.
Sinds haar broer Lief verdwenen is, heeft Errin het erg moeilijk. Ze moet voor haar zieke moeder zorgen en illegale kruiden en drankjes verkopen om het hoofd boven water te houden. Maar dat is nog niets in vergelijking met de dreiging die haar boven het hoofd hangt nu de wraakzuchtige Slapende Prins wakker is geworden. Er breekt oorlog uit. De mysterieuze Silas is de enige die haar wil en kan helpen. Als ook hij verdwijnt, is Errin op zichzelf aangewezen. Ze trekt het hele land door om zichzelf en haar moeder in veiligheid te brengen. Maar wat ze uiteindelijk ontdekt, doet haar wereld op zijn grondvesten schudden ...

review

Na De Vergiftigde Gave is het tijd voor De slapende Prins, deel twee van de The Sin Eater’s Daughter– trilogie. Een boek met, alweer, een prachtige cover!

De Slapende Prins

Dit boek gaat over Errin. Zij is de zus van Lief, die je uit deel een kent als bewaker van Twylla. Errin is een dappere stoere meid, die in hele zware tijden het hoofd boven water probeert te houden. In Almwyk, een vergaarplaats van criminelen, zatlappen en gokkers, prbeert ze te oveleven tot Lief teugkomt. Daarnaast verzorgt ze haar zieke moeder.

Ik denk dat het moeilijk is aan de kant van de rede te blijven als een vijfhonderd jaar oud sprookje tot leven komt en in het buurland het kasteel verwoest en de mensen afmaakt

In Almwyk heeft ze een vriend Silas, een geheimzinnig figuur die altijd een kap draagt.

En voor alles wat ik weet, heb ik hard mijn best moeten doen, want ik heb geen flauw benul hoe hij er onder zijn kap uitziet – hoewel hij van de mensen die ik hier heb het dichst in de buurt komt van een vriend. Hoe kan je iemand een vriend noemen, hem al zo lang kennen en toch niet weten hoe hij eruitziet?

Errin moet vluchten uit Almwyk, voor haar eigen veiligheid, voor de naderende oorlog, maar wie kan ze vertrouwen en waar moet ze heen? Wie is de persoon waar ze telkens over droomt?

Conclusie

Wat een geweldige serie, en wat een fantastisch verhaal!! Het verbaasd mij enorm dat deze serie (nog) geen hype is. Hoewel het in het begin even zoeken was, ik zocht de hoofpersonages uit deel een, heb ik het verhaal in één ruk uitgelezen. De nieuwe personages die in dit boek voorkomen zoals Errin en Silas zijn fascinerend. De continu veranderende spannende verhaallijn zet mij telkens op het verkeerde been! En … Last but not least … Bekende figuren uit deel een maken alsnog even hun entree. Zonder wat te verklappen: het einde, omg, wat een cliffhanger! Nu moet ik tot mei op deel drie De laatste Slag wachten!

Tags: ,

Divider

De Vergiftigde Gave door Melinda Salisbury | Een Boek Review

Gepost op 1 nov 2017 door Linda in boeken, Reviews / 1 Comment

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

De Vergiftigde Gave door Melinda Salisbury | Een Boek ReviewDe Vergiftigde Gave by Melinda Salisbury
Also by this author: De Slapende Prins, De laatste slag
Series: The Sin Eater’s Daughter #1
Published by Clavis on 2017
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 350
Format: Hardcover
ISBN: 9789044828740
Goodreads

Twylla is uitverkoren. Ze is niet van koninklijken bloede, maar de goden hebben haar gezegend met een bijzondere gave. Hierdoor zal ze later de prins huwen en met hem heersen over het koninkrijk Lormere. Maar voorlopig beschouwt Twylla haar gave vooral als een vloek: door dageraadschade te drinken wordt haar huid giftig. Zo kan ze landgenoten die van verraad beschuldigd worden met een simpele aanraking om het leven brengen. Twylla beseft dat ze geen vrije keus heeft en het werktuig is van de goden en de koningin. Bovendien raakt ze zonder het te beseffen verstrikt in een web van intriges.

Dit is het meeslepende eerste boek van een historische fantasytrilogie met 'indrukwekkende diepgang en emotie', aldus Kirkus Reviews. Een must voor young adults.

review

De Vergiftigde Gave

Laat ik vooral met de cover beginnen! Die is waanzinnig, zo mooi! Dat belooft wat voor de rest van het boek. Het verhaal begint bloedstollend.

Zelfs als er geen gevangenen zijn, hoor ik hun kreten. Ze zitten als geesten in de muren en tussen twee voetstappen in weerkaatst hun gegil. Als je naar de krochten van het kasteel begeeft, onder de barakken waar de wachters slapen, onder de Aanzegkamer, kom je op de plaats waar ze op rustige momenten een kwijnend bestaan leiden.

Goed mijn aandacht is getrokken.

Twylla is dertien en voorbestemd om haar moeder op te volgen als Zondeneter. Maar dan wordt zij door de koningin naar het paleis gehaald. Als de Incarnatie van Daunen is ze door de goden uitgekozen en moet zij voor de koningin werken.

Om door de koningin zelf te worden ontboden om een dame te worden leek ondenkbaar. En toch stond ze daar, en ze eiste me op als haar beschermeling. En haar taak als Zondeneter dan? had mijn moeder tegen de koningin gezegd, en haar verantwoordelijkheden ten opzichte van het koninkrijk?
Ze heeft grotere verantwoordelijkheden ten opzichte van het koninkrijk had de koningin gezegd.

Conclusie

Het duurde even eer het verhaal echt tempo kreeg, dit heeft vooral te maken met het feit dat dit deel een is van een trilogie, en je daardoor veel informatie te verwerken krijgt. Hoewel ik mij in het begin aan Twylla ergerde, ik vond dat ze klakkeloos deed wat de koningin wilde en alles maar gelaten over zich heen liet komen, werd dit gaandeweg minder. Zeker omdat ik mij besefte hoe jong ze was, en gezien haar ontwikkeling die ze heeft doorgemaakt in het boek
Ik vind het een heerlijk boek en kan niet wachten om met De Slapende Prins, deel twee van deze serie, te gaan lezen.

Tags: ,

Divider