Schoppenvrouw door Mensje van Keulen | Een Boek Review

Gepost op 15 apr 2016 door Linda Kwakernaat in Reviews / 2 Comments

Ik heb dit boek gratis ontvangen, in ruil voor een eerlijk review. Dit beinvloed in geen geval mijn persoonlijke mening.

Schoppenvrouw door Mensje van Keulen | Een Boek ReviewSchoppenvrouw by Mensje van Keulen
Published by Atlas Contact on February 2016
Genres: Literature
Pages: 144
Format: Hardcover
ISBN: 9789025446987
Goodreads

Voor Paula, de hoofdpersoon in Schoppenvrouw, luidt de vriendschap met een nieuwe klasgenote en haar decadente broer een even onweerstaanbare als schokkende periode in haar leven in. De confrontatie die hieruit voortvloeit met de mysterieuze heler en ziener dokter Adami, werpt, hoewel ze geen geloof aan zijn sinistere voorspellingen hecht, een schaduw vooruit.
Jaren later, wanneer ze ontdekt dat haar dochter een misdaad heeft begaan, lijken Adami's onheilspellende woorden alsnog te worden bewaarheid. Paula's onvoorspelbare, kwetsbare bestaan met haar dochter en haar man Oscar, een geziene notaris, wordt vanaf de eerste regel in deze roman vol suspense haarscherp getekend.

review

Wat een zwart boek, Schoppenvrouw door Mensje van Keulen..
Een verhaal van honderdvierenveertig bladzijden, die wat mij betreft ook vierhonderdvierenveertig bladzijden had mogen zijn. Spanning alom.

Het verhaal word vertelt door Paula, als een belevend ik-perspectief.
Direct op de eerste pagina is al duidelijk dat er niet veel vreugde (romantiek) in haar huwelijk met Oscar is.

Hij sloeg zijn servet open en legde het hoog op zijn schoot, een gewoonte die hij nergens nalaat, zelf niet als er alleen een dun papieren servet voorhanden is.
Voor zijn doen at hij snel, maar wel beschaafd, zoals hij alles beschaafd doet.

Verzwijgen. Ook ik ben daar goed in. Oscar en ik maken geen ruzie, gaan wrijvingen uit de weg, iets wat het verzwijgen eenvoudiger heeft gemaakt. Kan Emmy’s misdaad daar nog bij?

Het heden en verleden van Paula wisselen zich af, en na een zware vernedering in haar jeugd raakt ze zwaar beschadigd. Het lijkt wel of ze geen plezier in het leven meer kan hebben. Als vervolgens blijkt dat het lot zich weer tegen haar keert, lijkt het of de vloek van de Schoppenvrouw alsnog uitkomt.

Deze boekbespreking is mijn bijdrage aan de bloggersleesclub
‘Een perfecte dag voor literatuur‘
Alle bijdragen kan je hier vinden

Tags: ,

Divider

2 responses to “Schoppenvrouw door Mensje van Keulen | Een Boek Review

Geef een reactie