Vakantie, wel of niet ? Deel 1 – Zweden

Gepost op 16 sep 2015 door Linda Kwakernaat in familie, persoonlijk / 6 Comments

Na een trieste periode waren we redelijk lamgeslagen. en kwam de grote vraag:
Vakantie, wel of niet?
Uiteindelijk leek het ons wijs om het gewoon te proberen en om te gaan. We hebben een overtocht naar Zweden geboekt met een flexibele retour, oftewel indien nodig kunnen we dezelfde dag retour. Dit bleek een gouden greep, er zat nergens druk achter en we voelden ons zo vrij als een vogel.

Vakantie, wel of niet ?

Zweden is een geweldig mooi land, groot en leeg. Onderweg kom je niet veel auto’s tegen. Natuurlijk, als je een stad nadert …
Het enige nadeel tijdens onze vakantie was dat het koud was. Erg koud. Volgens de plaatselijke bevolking was het in jaren niet zo koud geweest. Maar het was droog terwijl het in de rest van Zweden spelde.
We stonden in Kalmar op de camping in het zuidoosten van Zweden. Leuke bijkomstigheid : het was een Nordic Camping. Op het terrein van de camping begon een wandel cq harlooproute. Top we hebben er allemaal gebruik van gemaakt!
Vakantie, wel of niet ?
Na een week was het nog steeds te koud en er zat ook nog regen aan te komen, we hadden het wel gehad. Dus Zweden gedag gezegd en een overtocht van Trelleborg naar Rostock geboekt. Leve de flexibele terugtocht!

Tags: , , ,

Divider

6 responses to “Vakantie, wel of niet ? Deel 1 – Zweden

 1. Ja, het was een slechte zomer in Zweden! Was er zoals altijd in mei/juni en heb het vreselijk koud gehad. Geen regen maar storm en hooguit 12 graden. Dus met drie truien en een donsvest aan de strandjes. Nu was ik er weer, de eersate twee weken van september.
  Eén dag regen en verder alleen maar zon. iederedag in zee gezwommen en genoten!
  Was de laatste week van augustus in Noorwegen, daar begon alles net te bloeien en lag er nog sneeuw! Ook daar was het de koudste zomer ooit…. Desondanks intens genoten van de indrukwekkende natuur!
  En nu ben ik weer thuis, het is koud en nat en de herfst is begonnen. De houtkachel maakt overuren!

 2. Maar jullie zijn wel gegaan en zo blijkt de flexibele terugtocht toch een gouden greep te zijn.
  Geeft je toch een goed gevoel als je eerder vertrekt. Hans

 3. Hoi Linda, met belangstelling over Zweden vakantie ervaringen, las ik dit.
  Wat een pech mbt het weer hadden jullie. Gelukkig wel Zweden geproefd en de flexiblele overtocht.
  Wij waren 16 dgn. daar. De dag vanaf de boot en de dag naar de boot in Götenborg regende het. Verder strak blauw met af en toe een spier witte wolk en volop net als jullie genoten van de weidsheid ed.

Geef een reactie