Verwachting, #WOT 14

Gepost op 5 apr 2012 door Linda Kwakernaat in persoonlijk, WOT / 36 Comments

Stomdronken vrouw rijdt motorrijder dood !
“Zomaar” een headline in de krant,
Boem, het raakte me meteen.
Waarom? Memories?
Persoonlijk ben ik voor de ZERO- tolerance.
Deelnemen aan het verkeer, Geen alcohol!

Als je jong bent verwacht je van alles van het leven.
De toekomst ligt voor je , ongrijpbaar, kan niet stuk.
Tot je ineens kennis maakt met het noodlot,
En je hele leven in één klap op zijn kop staat!

Dan moet je je verwachtingen bij gaan stellen,
Je bent niet zo onkwetsbaar als je dacht,
Maar wel veel sterker dan ooit verwacht!
Hopen wensen, duimen..
Maar met verwachting alleen kom je er niet!
Vecht! Zoek de kracht in jezelf, en verwacht niet teveel van een ander.
Juist dan komt het onverwachte naar je toe.

Onverwacht komen vrienden van heinde en verre.
Steun en vriendschap onstaan op de vreemdste plekken.
Zolang je er maar voor open staat,
En ondertussen je eigen plan trekt.

Mij is ooit verteld dat ik geen kinderen “mocht” krijgen,
Dit ivm medicijnen en ziektes.
Dwars door de pil heen kwam mijn eerste onverwachte cadeautje,
En vervolgens de 2e 🙂

Wat mij opvalt is dat mensen verwachtingen als rechten zien.
Gezondheid, kinderen veiligheid, ….
No way, :
“The best things in life are unexpected – because there were no expectations.”

 

#WOT Write On Thursday
Dat is waar #WOT voor staat.
Een initiatief van Karin Ramaker.
Iedere donderdag presenteert zij een woord waarmee ik
– net als vele andere bloggers – aan de slag ga voor een blog.
Deze week is het woord “Verwachting”.

Tags: ,

Divider

36 responses to “Verwachting, #WOT 14

 1. Eef

  Het begin is goed, maar daarna verloor je me helaas een beetje (sorry). Ik denk dat het komt doordat je in de tweede persoon schrijft: "als je jong bent…" "de toekomst ligt voor je…" Voor mij blijft het daardoor wat algemeen. Verder is alles wat je schrijft héél waar, maar had ik graag gelezen wat dit concreet (voor jou) betekent. "Zoek de kracht in jezelf", een zin die ik vaker lees, maar wat betekent dat? Hoe doe jij dat?
  De boodschap vind ik erg mooi en dat kleine stukje persoonlijke inbreng over je twee kinderen zorgt ervoor dat ik de tekst nog eens ging lezen. #realeren

 2. De boodschap komt goed over, een beetje hak op de tak, dat wel. Wel apart zo, met elke zin op een nieuwe regel.
  Motorrijders en verkeer vind ik trouwens ook een discutabele combi hoor, zó verschrikkelijk kwetsbaar, ook als er geen alcohol in het spel is. #realeren

 3. Heel goed stuk. Weinig mensen kunnen helemaal zonder verwachtingen leven. Ik probeer het, lukt niet altijd. Jouw stuk is inspirerend! #realeren

 4. Des

  Mooi stukje. "The best things in life are unexpected – because there were no expectations.”, en hier ben ik het helemaal mee eens!

  #realeren

 5. ruudketelaar

  Dag lieve… Mooie #WOT. Is het erg als ik die alcohol niet interessant vind? Het is waar enzo. Maar daar gaat het niet om… Het gaat om verantwoordelijkheid, de volgende overkomt iets omdat er te hard gereden wordt, of er in slaap gesukkeld wordt, of…of… Het gaat om jou, en dat staat hier heel mooi. Ik vind het fijn dat je het volhoudt om zo open te zijn. Fijn dat ik dat mag meemaken!

   • ruudketelaar

    Lieve Linda, jij hebt iets onbeschrijfelijk verschrikkelijks meegemaakt. Dat je dat woorden kunt geven, dat is meer dan knap, de dapperheid voorbij. Als mijn reactie hierboven je pijn heeft gedaan, dan spijt me dat, nooit mijn bedoeling geweest.
    Ik wil geen discussie voeren. Ik schreef mijn reactie vanuit een ander gezichtspunt, van dat NADAT de ellende is veroorzaakt. Min of meer bewust door onverantwoordelijk (drink)gedrag, onbewust, of onverklaarbaar, er wordt ellende over jou en mij uitgestort.. Mijn referentiekader is anders dan gemiddeld en ik (over)leef alleen als ik me niet focus op wat er gebeurd is en wie daar de hand in heeft gehad, maar op hoe ik met de gevolgen ervan verder kan en moet. Niet religieus, maar: vergeven en niet vergeten! Ik zie jou op jouw manier hetzelfde doen! Dat te zien geeft mij kracht en zin, dankjewel! Knuffel!

 6. oma

  Ha Linda,

  Drank maakt veel te veel kapot, de zwakkere die het niet kan laten staan kan het vrij verkrijgen.
  De laatste zin vind ik heel mooi.
  Zo ben je dubbel gelukkig met je kinderen. oma

 7. ikkeonline

  Heeel, heel, heel mooi geschreven. En inderdaad; alcohol in het verkeer is echt not done. Gelukkig drink ik nooit een druppel zodat we altijd een bob hebben. Er zijn genoeg stellen waarbij ze samen drinken om vervolgens "op tijd" te stoppen en alsnog half dronken in de auto stappen.. En dan heb ik het niet eens over de oudere mensen in de samenleving. Ooit op een feestje gestaan waarbij ik niet kon geloven wat ik zag. Stomdronken – van ouderdom en drank bijna niet meer op je benen kunnen staan, maar wel met zware sneeuwval naar huis rijden. En daar moeten wij het dan van leren…

 8. Een mens stelt niks voor, het leven hangt altijd aan een zijden draadje.
  Goed om te beseffen, niet goed om daar alleen maar bij stil te staan, wel af en toe.

  Drank en verkeer kan niet, absoluut niet.
  Helaas gebeuren er elk jaar weer ongelukken.

   • realjager

    Helemaal mee eens, niks 0 komma zoveel mag nog wel, het kan nooit goed zijn en je brengt altijd anderen in gevaar met je gedrag! Ikzelf heb geen auto en rijbewijs maar heb een aantal zien leiden onder de gevolgen van auto ongelukken!

Geef een reactie