Verwonderen, Verbazing, Perplex! #WOT 5 en 50!

Gepost op 2 feb 2012 door Linda Kwakernaat in persoonlijk, WOT / 27 Comments

Verwonderen, Verbazing, Perplex! #WOT 5 en 50!

Genieten kan ik van heel veel zaken, en  ik prijs me een bevoorrecht mens!
Dat dit niet iedereen gegeven is,  heb ik pas op latere leeftijd ontdekt!!
Bij heel veel mensen is het gras bij de buren altijd groener! En de auto altijd beter , de keuken altijd mooier

Gelukkig kan ik blij zijn voor de buren waar het gras groener is, en de keuken mooier, ik gun het ze oprecht!
Zo kan ik me verwonderen over een omgezaagde boom, die naast ons huis ligt,aan blokken gezaagd en waar de groene blaadjes uit beginnen te lopen.Over bloemen die against all odds toch weer gaan bloeien.

Verrassen laat ik me door mijn over-buurman, die ondanks zijn hoge leeftijd nog zeer vitaal en actief is, en elke week mijn biologische groenten voor me mee neemt!
Door die klant, die ver in de 80 is, en die beweert dat ze altijd de juiste schoenen draagt! Die, als ik  haar vervolgens bij de buurt-super spot,  dan toch die geweldige stiletto-hakjes draagt! Lol ze heeft gewoon “pedicure-schoenen” gekocht en draagt die één keer in de zes weken.Geweldig.

Of de mevrouw, die rond de kerst met knal-groene nagellak aan komt zetten. “Van mijn kleindochter gekregen , tja nu moet ik wel kerstnagels hebben he! En op mijn leeftijd!!! (hahahaha) kan ik daar niet meer bij.”
Terwijl ze weet dat ik een broertjedood aan lakken heb. Maar ach …. Later hoor ik van de kleindochter dat iedereen haar geweldig knalgroene teennagel heeft moeten bewonderen!

Een andere klant , jonge jongen , staat midden in het leven: botkanker , mogelijk moet zijn been geamputeerd worden.Voor zijn leven word gevreesd.Onlangs is hij weer voor behandeling geweest, het gaat geweldig! Hij heeft beide benen nog, is genezen verklaard en woont sinds kort samen en hebben een eigen huis

Dagelijks laat ik me door het leven verwonderen,
Gisteren stond ik perplex, had de grootste lol, gelukkig even niet op het nieuws gelet,en toen kwam het voorbij . Bam!
Voetbalgeweld in Egypte mondt uit in bloedbad! 74 doden en honderden gewonden! Bij sport?????
Rond het veld stonden veel oproeragenten opgesteld, die ogenschijnlijk te beduusd waren om te reageren.
Zoals een bepaald iemand hierop reageerde:
“Dan past stilte en het tellen van je zegeningen.”

Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen.
Wil je hier meer over weten? Lees dan hier

Tags: ,

Divider

27 responses to “Verwonderen, Verbazing, Perplex! #WOT 5 en 50!

 1. Linda, laat ik nu ook een tevreden mens zijn , ondanks onze gezondheidsproblemen. Ik zou met niemand willen ruilen.
  Jammer dat je aan het eind van je logje moet verwonderen in erg negatieve zin. Daar werd het gezegde voetbal is oorlog wel erg letterlijk genomen vrees ik. Tja heel erg kotrte lontjes.

 2. tussen de regels door lezend…behalve ellende in de wereld zijn er zoveel dingen die wel goed zijn…persoonlijk vind ik dit een pracht logje!!!
  dikke warme knuf

 3. ja sport en doden en dan nog wel Egypte waar heel de lente begon!
  Gelukkig is dat hier nooit gebeurt en heeft Heerenveen gewoon gewonnen.

 4. O wat kun jij je heerlijk verwonderen! Ik heb even meegenoten. En dat is fijn, want ik kan het ook best vaak, maar raak het soms ook even kwijt. Dankje voor de herinnering. Ik ga zo lekker de deur uit, weg achter de laptop, want hoe wonderlijk alles wat ik lees ook is, de echte verwondering wacht daarbuiten.

 5. Redstar

  Groen gras. Een mooiere auto. Een mooiere keuken. Een mooier huis..
  HEt zegt mij niets. Mensen die alles van een andere mooier vinden lijken mij niet tevreden met zichtzelf, en dan heb je gewoon een probleem.

 6. helensoler

  Heerlijk dat je kunt genieten van veel dingen. Inderdaad is dat niet iedereen gegeven. Ik geniet met je mee.

 7. oma

  Ha Linda,

  Genieten doe je meest van de kleine dingen in je dagelijkse leven.
  Opslag of een andere auto geven maar een korte voldoening.
  Soms verbaas je jezelf over hoe mensen bij sport met elkaar omgaan. oma

 8. eljadaae

  De tragische dingen doen je ook meer genieten van de mooie dingen. Ik ga door die tragiek ook nog meer de mooie dingen zien. Wat een mooie voorbeelden, en mooi ook hoe je door die voorbeelden en hoe je ze beschrijft zo'n beeld kunt geven van jezelf. Gaaf.

 9. Ik las het nieuws over de doden onverwachts op twitter, en dat bij sport… inderdaad een negatief soort verwonderen, dat zoiets gebeurd… mooier vind ik je klanten te lezen… 😉

 10. henk038

  ik verwonder me altijd. Blog daar ook regelmatig over. Heerlijk woord en heerlijk om te doen. En zowel de natuur als mensen om je heen geven ZO VEEL mogelijkheden tot verwonderen! 🙂

  Blij met al die WOT blogjes over verwonderen, kan ik er ook eens bij anderen over lezen.

  Henk

 11. Ruud

  Goed verwoord! Verwonderend cynisch hoe het kan gaan, jammer genoeg. Blijf jij je lekker positief verwonderen, dan doet de onbeinvloedbare wereld wel van alles om het een beetje in balans te houden. Als dat jou maar niet verandert, dan is het OK. Niet leuk, maar OK.

Geef een reactie