Wie van jullie leest er tegenwoordig nog poëzie?

Gepost op 27 okt 2013 door Linda Kwakernaat in #50books, boeken / 20 Comments

Vraag 42 :
Wie van jullie leest er tegenwoordig nog poëzie?

*Het mag geen verrassing zijn dat vandaag de dag alle dagen, weken, maanden en jaren wel in het teken van het een of het ander staan. Zo ontdekte ik onlangs dat 2013 is uitgeroepen tot Jaar van het voorlezen.*

Het begin van de blogpost van 50books – Vraag 42
Jaaa voorlezen!!! Daar wil ik wel over schrijven!
Over *Het grote boek van Merel* en over *Pluk van de Petteflet* en Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop …….


Zucht,…

Na een blogstilte (laatse post was 13 oktober) leuk om hier mee terug te komen!
Maar de post was slim opgesteld, de vraag gaat over poëzie.
Net zoals Peter heb ik een moeizame band met poëzie,
Adriaan Roland Holst, Een winter aan zee, een bundel die ik las voor mijn examen, en die me nog steeds weet te raken!
En natuurlijk Toon Hermans, of mag ik dat geen poëzie noemen?

Momenteel lees ik (online) de gedichten van Sabine
Het zijn gedichten die me weten te raken
Ja, onder andere door haar haar lees ik tegenwoordig poëzie!

#50books : Elke week op zondag word er een nieuwe boekvraag gepost.
Die door iedereen vrij mag worden ingevuld.
Het is een initiatief van Peter

Tags: , ,

Divider

20 responses to “Wie van jullie leest er tegenwoordig nog poëzie?

 1. De kleine mol is schitterend, daar is Shirel dol op. Pluk mag ze ook graag. En poëzie is iets wat vanzelf wel komt bij ze.

  Love As Always

  Di Mario

 2. Mijn ouders lazen ons vroeger voor. Mijn vader vertelde me altijd een gedichtje voor het slapen gaan:

  Reuzeke rozeke

  Zoetekoek stozeke

  Doe de deur dicht van de doos

  Ik slaap.

  Mijn eerste kennismaking met poëzie. Dierbare herinnering

 3. hmm Ik heb geen geduld om te lezen, althans heel weinig, concentratie vermogen ontbreekt, en ook al is één gedicht kort, een boek er voor open slaan is dan alweer teveel – klinkt belachelijk voor mijn innerlijke-criticus, maar is een feit –

  ik mis het wel. Ik mis het gevoel wat het me geeft zoals ik me dat herinner als ik lees en echt ergens inzit, echt door een tekst geraakt wordt. Maar het lukt me maar net om, en dat wil ik echt, een paar blogs per dag te lezen en ik ben weer ana het oefenen om een boek te lezen.

  gedichten schrijven doe ik wel, af en toe….

  Ik heb nu al de hele ochtend en het is al 15.03 uur, dus best al wel lang sinds 8 uur, een heerlijk luisterboek opstaan tijdens het schrijven, een travel boek over Australia, en die man verteld zo heerlijk, het is denk ik al de zevende keer en ik heb nog steeds niet écht geluisterd, gebruik het dus meer als rustgevende achtergrond verteller – heerlyk en een aanrader Bill Bryson In a sunburned country –

  Ik ga maar weer houden ana mijn oude intentie – als ik meer dan tien zinnen schrijf in een reactie, maak ik er een blog van. Leuk. Voorraad.

  xCarolien

  PS: en ik had een kind wat niet voorgelezen wilde worden, wel erg jammer!

Geef een reactie