#WOT 35, Zien

Gepost op 30 aug 2012 door Linda Kwakernaat in persoonlijk, WOT / 9 Comments

Zolang er mensen zijn, zullen er, gelukkig, verschillen blijven bestaan. En vooral hoe mensen bepaalde zaken zien.
Zo voerde ik van de week een felle discussie op twitter over een standpunt van een politicus.
Nu was dat standpunt helemaal niet nieuws, want de Amerikaanse politicus Todd Akin,   beweerde in het tv-programma ‘The Jaco Report’ dat vrouwen niet zwanger worden door een verkrachting. En hebben we in Nederland met een naäper van doen. Een zekere dhr van der Staay beweert namelijk dat de kans zeer klein is dat je zwanger word van een verkrachting! Als hem gevraagd word waar hij deze bewering vandaan haalt antwoord hij :”Ik hoor dat ,……
Bah, Smakeloos en walgelijk!!!! Het mag duidelijk zijn , deze uitlatingen hebben mij gekwetst, zeer gekwetst, Vreselijk boos ben ik geworden. Hoe durf je daar over te oordelen en te combineren met abortus! Alsof iedere vrouw die een abortus ondergaat verkracht is! En alsof iedere verkrachting leidt tot abortus. Er zijn namelijk meerder overwegingen die kunnen lijden tot abortus.

Kees van der Staaij volgend op de tv valt mijn mond nog verder open! Geen slip of the tongue! Nee hij durft zelfs te beweren dat de 30.000 abortussen in Nederland niet het gevolg waren van een verkrachting! Otewel, ……..
Nee mijnheer, die zijn het gevolg van de abortuswetgeving! Sinds 18 december 1980 is met de Wet Afbreking Zwangerschap, onze huidige abortuswetgeving, geregeld! Als hem gevraagd word wat hij het ergste vind, abortus of verkrachting, ontwijkt hij de vraag en zegt dat de bescherming van het leven als zeer belangrijk ervaard, al vind hij een verkrachting erg grof. De eerdere uitspaken neemt hij echter niet terug, ook niet na herhaalde mogelijkheden hiertoe.

Ongevraagd word ik aangetikt op twitter (wel een beetje mijn eigen schuld hoor 🙂 )

 

Wel ieder het zijne. Gelukkig mogen en kunnen we anders  denken in dit land, maar sommige zaken zijn niet goed te praten! Vervolgens krijg ik als antwoord:

Gelukkig kwam er een relativerende tweet die me weer op het juiste spoor zette!

Nu wonen we in een “tolerant” land, Als ik op zondag de auto wil wassen of het gras wil maaien word er van mij verwacht dat ik rekening hou met de zondagsrust van een ander.
Als dhr van der Staaij zulke uitlatingen doet , mag hij wel eens rekening met een hele grote groep Nederlanders gaan houden.
Minstens 30.000 (maal 2)! . Want uit ervaring (oa door mijn werk) weet ik dat je niet makkelijk zo’n zwaar besluit neemt!

Of all religions, the Christian should of course inspire the most tolerance, but until now Christians have been the most intolerant of all men.
Voltaire

 

 De Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden en blogposts lezen, check hier! Vergeet ook niet de link naar je eigen blogpost in de comments te zetten zodat anderen je blog kunnen lezen en reageren.

Tags: , ,

Divider

9 responses to “#WOT 35, Zien

 1. oma

  Ha Linda,

  Wat ik wel vreemd vind is dat men zo opstaat tegen een mening, zo is er ook een burgemeester uit Utrecht die ook bescherming moet krijgen.
  Blijkbaar wordt het steeds lastiger je mening te geven zonder dat men opvliegt.
  In het nieuws hoorde ik ook de term uitlokking vallen, dit was helemaal niet ter spraken geweest.
  Verkrachting is fout, dat hoort zwaar gestraft te worden.
  Had nog wel wat meer, maar ik stop. oma

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma kun je straks beluisteren op onze weblog en nu al op de website waar de programma’s staan: http://www.wir-3.com/ kies voor radio de BOM

 2. Negeren dat soort uitspraken, je mag het hier zeggen. Het is de vrijheid van menings uiting. Maar wie stemt er nu sgp? kijk maar eens naar een kerk op zondag er komt niemand meer hoor…

 3. Het is hun mening en ze staan achter hun mening.
  En als er dan mensen kwaad om worden, ja, dat hoort zo.

  Het bewijst wel dat de wetgeving ook niet over één nacht ijs gaat.
  Jammer, want zo duurt het ook veel te lang voor er fatsoenlijke euthenasiewetgeving komt.

 4. Ik ben ook tegen abortus… maar… er zijn altijd uitzonderingen. Ik heb natuurlijk makkelijk praten als man. Ik heb mezelf ook voorgehouden. Mocht ik ooit een dame zwanger maken zal ik haar nooit dwingen om abortus te laten doen. Bij verkrachtingen wordt ook nog weleens gezegd, je kunt toch een morning-afterpil doen. Maar die mensen vergeten waarschijnlijk wat een inpact een verkrachting heeft. Nee hoor, als er één groep is die van mij wel abortus mag doen is het die groep wel. En dan kunnen ze van mij nog een extra knuffel krijgen ook. Viriuteel natuurlijk, want degene die een verkrachting hebben meegemaakt willen, terecht, over het algemeen geen lichamelijk contact met een wildvreemde man.

  Love As Always
  Di Mario

 5. Ruud

  Ach lieve… Ik was ook boos… Maar waarom eigenlijk? Zo’n gedegenereerde SGP-er met het IQ van een amoebe (sorry als ik daarmee de amoebes al te zeer beledig), daar moet je eigenlijk niet boos om worden. Hooguit, en alleen als het zo uitkomt en je het op kunt brengen, heel erg zielig vinden. En zo’n wezenloos SGP-wicht, weet je, laat ook maar…

Geef een reactie