#WOT 36 , Mensenmens

Gepost op 6 sep 2012 door Linda Kwakernaat in persoonlijk, WOT / 19 Comments

Weet niet eens zeker of dit wel een officieel woord is , mensenmens. Wat een #WOT! Eigenlijk moet ik er helemaal niet lang over nadenken, want ik vind het een vreemd woord. Ben ik een mensenmens? Denk het wel, Ik hou van lol, geintjes , gezellige etentjes , familiefeesten en ga zo maar door. Maar ik hou ook van rust, en stilte. Mede daarom zijn we gaan wonen waar we nu wonen.

Wil ik de drukte , dan sjees ik zo naar Dordrecht, Rotterdam of Breda. Zalig winkelen met mijn meiden , no problem. Terrasje , super leuk. Maar als ik mijn dorpje weer nader, dan valt de rust over me heen . Geweldig! Dus ben ik een mensenmens? Geen idee, soms wel , soms niet!

Door mijn werk als pedicure heb ik veel met mensen (en hun voeten 🙂 ) te doen. Ik hou van mijn werk, ben blij dat ik het (nog) kan doen. Er is namelijk een periode geweest dat dat er helemaal niet in zat. Noodgedwongen moest ik stoppen met mijn werk in het ziekenhuis, en zat doodziek thuis. Miste ik mijn werk en mijn patienten? Eerlijk gezegd op dat moment totaal niet! Maar toen ik eenmaal wat op begon te knappen begon het toch weer te kriebelen, ben ik een opleiding pedicure (met alle bijhorende specialisaties) gaan volgen, en weer aan de slag gegaan. Met de ene klant heb ik een directe klik, met de andere niet, maakt dat mijn werk interessant of minder leuk? Nee hoor. Eigenlijk is het leuk en gezellig werk. Als mijn behandelstoel kon praten!! 😕

Andere kant van het verhaal is dat ik kan genieten van de stilte?? (radio staat bijna altijd aan) hier in huis. Vlak voordat de horde thuis komt. Even niets, geen klanten, kinderen of man. In ieder geval : Vandaag ben ik een mensenmens!! In de loop van de middag vertrekken we met zijn vieren naar Den Haag, om met 65.000 andere mensen van Coldplay te gaan genieten 😀 !

De Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden en blogposts lezen, check hier! Vergeet ook niet de link naar je eigen blogpost in de comments te zetten zodat anderen je blog kunnen lezen en reageren.

Tags:

Divider

19 responses to “#WOT 36 , Mensenmens

 1. Tsja, volgens mij ben jij een echt mensenmens, en hoewel mensen (zoals mijn moeder altijd zegt) nu eenmaal ‘sociale dieren’ zijn, is toch niet iedereen volgens mij een mensenmen. Voor mij is het geen jeukwoord. En voor mij ben jij er bij uitstek 1. 🙂

 2. Dit logje had ook gekund zonder mensenmens.

  ik vind het een stom woord, dat vind ik meestal met schrijven in opdracht.

  Gewoon zelf wat verzinnen, dan lukt het ook wel.

  • Ik vind de #WOT’s leuk om te doen!

   Grappig o te zien wat een verschillende blogs er over onstaan.

   En de verschillende invalshoeken!

 3. leuk om alle verschillende reacties op het WOT woord van vandaag te lezen. ik heb het wél vaker voor mezelf gebruikt en krijg er ook niet zon jeuk van als vele anderen. heerlijk om jouw relaas te lezen.
  feitelijk denk ik dat we deep down allemaal mensenmensen zijn in de meest oerbetekenis van dat begrip.
  ik denk dat we niet zonder elkaar kunnen, verbinding en verbonden voelen nodig hebben als ademhalen en eten en drinken en de rest aan gedrag wat dat eventueel hardop tegenspreekt, allemaal manieren zijn om om te gaan met gemis aan en verlangen naar contact. Volgens mij zijn wij niet bedoeld om langdurig alleen te zijn al heeft denk ik iedereen zijn/haar eigen varianten van cocon van alone-time nodig om bij te tanken, los te laten en te weten hoe het met je gaat en wat je wél of niet wil.

  leuk om te merken hoe jij me door jouw stuk tot schrijven krijgt/brengt over medemens mensenmens, waar ik daar eerder vandaag op mijn eigen blog geen zin in had. dank voor het inkijkje in jouw warme menselijke natuur.

 4. Ruud

  Ik vind even niks… Maar dat komt omdat ik al de hele dag zit te krabben van dat jeukwoord… En ik dus grote moeite heb om de #WOTs te lezen. Ik hoop dat je heniet (nu!) van Coldplay, genoten hebt als je dit leest (later)

 5. Ik denk niet dat ik een echt mensenmens ben, ik zonder me graag af. Ik heb wel vrienden maar ik game ook veel en dat doe ik vaak liever alleen ook al heb ik veel vrienden die meespelen…. 😐

 6. ook hier de twijfel over het bestaan van dit vage woord. En de eigen interpretatie! Mag natuurlijk zolang het niet officieel een betekenis heeft 😉

Geef een reactie