#WOT Deel 33 , Los laten .

Gepost op 16 aug 2012 door Linda Kwakernaat in persoonlijk / 16 Comments

Vanochtend ben ik snel wezen kijken, wat de #WOT van vandaag is,
…..Los, los laten….
Nu maakt dat woord een hoop bij mij los, en al een paar uur vraag ik me af of ik daar wel zin aan heb.
Een van mij stelregels is: Bij twijfel niet doen!
Daar ik nog totaal in de vakantie-modus zit, en merk dat ik weer helemaal in het bloggen moet komen, heb ik besloten er NIET dieper op in te gaan en het lekker opvervlakkig te houden!

Een van mijn grootste overwinningen deze vakantie, was dat ik onze kat Joepie in Frankrijk los heb gelaten! Jaren heb ik hier over gedaan 🙂 . De angst dat ik hem kwijt zou raken overwon telkens. Nu, na 2 ontsnappingen binnen 24 uur, en telkens bij de caravan terugkomen,  had Joepie zijn punt gemaakt. Als hij weg had willen lopen, dan had hij dat allang kunen doen! Wel vertelde ik hem telkens , als hij naar mijn zin iets te ver weg was, nog een caravan verder en je gaat weer vast! Lol, Niet dat hij zich daar veel van aantrok, maar ja.

Wat ik ook in de vakantie heb geleerd, is dat ik de zorgen om onze hond Mazzel los moet laten. Mazzel die een kleine twee maanden terug letterlijk nog dood- en doodziek was. Het gaat helemaal goed komen met hem, dat voel ik en dat weet ik. Alleen gaat het nog wel een tijdje duren.
Zijn enthousiasme is in ieder geval terug, en zijn vrolijkheid groeit ook met de dag, Vandaag nog even voor een check-up bij de dierenarts geweest, en ook deze was zeer tevreden over hem. Regelmatig met hem fietsen en lopen en dan groeit zijn conditie ook weer.

Verder heb ik wel bewezen dat ik los kan laten met mijn dochter Iris, die zes weken naar Amerika was. Wel hadden we (natuurlijk) veel contact via Facebook en Skype! Een zeer goeie reden om mijn laptop mee te nemen ( zie mijn vakantie-blogs!) Whahaha we hadden slechts drie laptops mee!!

#WOT Write On Thursday
Dat is waar #WOT voor staat.
Een initiatief van Karin Ramaker.
Iedere donderdag presenteert zij een woord waarmee ik
– net als vele andere blogger -aan de slag ga voor een blog.
Deze week is het de woord “los”

Tags:

Divider

16 responses to “#WOT Deel 33 , Los laten .

 1. oma

  Ha Linda,

  Tjonge het was me ook een beetje veel warm.
  We hadden een badje voor de honden gevuld, maar daar hadden ze geen zin in, rust en niet wandelen, dan hebben we net gedaan. oma

 2. Eh, Ik kom niet los van het begin van je blog. Heb ik weer… Houd niet van die vibes, maar weet dat ze er zijn… En verder heb je weer een fijne #WOT geschreven, lieve!

 3. oma

  Ha Linda,

  Een goed weekend, geniet van de zomer. oma

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma kun je straks beluisteren op onze weblog en nu al op de website waar de programma’s staan: http://www.wir-3.com/ kies voor radio de BOM

 4. Bij twijfel niet doen. En je hebt het toch gedaan. Ik twijfel ook. Over deze reactie. Omdat ‘ie verkeerd begrepen kan worden. Gemakkelijk. Toch laat ik het staan. Voor jou. Van mij. Gewoon ik. Zoals ik dit voel en beleef. Ik ga er niet omheen draaien.

  Ik geef het maar gewoon volmondig toe. In de verwachting dat je het mij niet kwalijk zult nemen. Ik heb niets met huisdieren en snap de genegenheid ook helemaal niet. Is niet anders.

  Je begint met de poes. Daarna de hond. En dan je dochter. Dat is wat ik zie hier. En dat vind ik raar.

  Linda. Met jouw geschiedenis kan ik alleen maar meer dan grote waardering opbrengen voor de kracht van het loslaten als het om je dochter gaat. Dat zal niet altijd gemakkelijk zijn (geweest). Toch nodig. En fijn voor haar dat het je lukte. Ik wens jullie beiden veel liefde en plezier in dit proces van volwassen worden.

  • lieve Steven thanxs voor je reaktie.

   Gelukkig kunnen en mogen we anders zijn en denken in dit land!

   Bij twijfel niet doen …: slaat op diepe emoties met andere connecties, welke ik dus niet aangeroerd heb!!

 5. Zo kan je ‘los’ op verschillende manieren interpreteren. Echt los laten lopen, zoals jouw poes, of het figuurlijk loslaten van gevoelens zoals bij je hond en kind. Mooi om te lezen. En ook leuk om wat over je leven te weten te komen!

 6. oma

  Ha Linda,

  Dat is dapper dat je Joepie heb los gelaten, zou het zelf niet doen maar ze gaan ook nooit mee.
  Dan doet Mazzel zijn naam wel eer aan.
  Kinderen kiezen toch zelf hun weg als er aan toe zijn. oma

Geef een reactie