#WOT deel 4, Focus

Gepost op 24 jan 2013 door Linda Kwakernaat in persoonlijk, WOT / 17 Comments

#WOT deel 4, Focus

Focus ~ 1) punt waarin (licht)stralen elkaar snijden na breking, oftewel: brandpunt; 2) iets waar je speciale aandacht aan geeft

In tegenstelling tot vroeger vind ik het moeilijk, om me op één speciaal iets te focussen. Normaliter zijn het meerdere projecten die tegelijkertijd draaien, en die mijn aandacht cq focus opeisen. Al is het zo dat ik me altijd in moet houden om niet al te overenthousiast in iets te storten. Want op de een of andere manier kom ik dan toch in de problemen.

Neem nu mijn gezin, tuurlijk is daar veel aandacht op gericht. Iets loopt niet zo maar op rolletjes. Dat kost tijd en energie.
Momenteel zitten we midden in een proefwerkweek, en dat kost aanpassingen. Wat minder vragen , wat meer accepteren.
Niet te vergeten de familie, we wonen niet allemaal dicht bij elkaar, de een na de ander gaat wat mankeren, het liefst zou ik ze allemaal elk weekend zien.

Dan is er mijn werk. Dat wil ik professioneel en goed uitvoeren. Dus regelmatig naar bijscholingen en cursussen.
Ik heb me voorgenomen om de  Eerste bloggende Pedicure te worden!
Niets nieuws onder de zon zal je denken,  pedicures die een website hebben zijn er zat. Klopt. Een website hebben is een, maar deze bijhouden en  regelmatig een artikel schrijven, ho maar. Oké ik geef toe één keer maand is (nog) niet veel, maar het is een start. Verder loop ik met veel ideeën hierover rond, En om die uit te voeren heb ik een blik met tijd nodig!

Vervolgens heb ik mijn hobbies, Bloggen, plaatjes bewerken (ik ben moderator op een psp forum), zwemmen en zo kan ik nog wel even door gaan.

Wat mij opvalt is dat de totale focus op één ding, zoals ik die vroeger had tijdens mijn studie, veranderd is in een focus op meerdere zaken. Ik heb geleerd om wat meer los te laten. het is niet erg als het vandaag niet lukt . Morgen kan ook, Prioriteiten stellen, daar draait het om.

I must govern the clock, not be governed by it.
Golda Meir

Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht.
Vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen.
Wil je hier meer over weten? Lees dan hier

Tags: , ,

Divider

17 responses to “#WOT deel 4, Focus

 1. oma

  Ha Linda,

  Je omgeving bepaald vaak waar over je de aandacht moet verdelen.
  Naarmate ik ouder wordt gaat het me steeds beter af. oma

 2. Ik moet op mijn werk vaak schakelen en meestal lukt me dat goed. Behalve als ik met iets rond loop en ik moet een klant helpen. Dan leg ik mijn spullen neer… en als ik de klant dan geholpen heb. Dan moeten al mijn collega’s komen hlepen met zoeken.

  Love As Always
  Di Mario

 3. Jouw focus is internet en daarnaast gezin, hier hetzelfde… beetje bloggen, beetje facebook en veel gamen maar de focus? Nou die heb ik ook niet, al wil ik nog wel level 100 halen in battlefield voor de zomer anders kan ik mijn barkeeper niet onder ogen komen, hahahah

Geef een reactie