Write On Thursday. #WOT Deel 39 , Kwetsuur

Gepost op 27 sep 2012 door Linda Kwakernaat in persoonlijk, WOT / 23 Comments

#WOT #

 

Kwetsuur * beschadiging, verwonding, wonde, blessure, letsel, wond”

Ook dit keer lang nagedacht of ik deze #WOT over zou slaan of niet. Een zwaar beladen woord, waarschijnlijk voor veel mensen. Vaak zie je aan de buitenkant niet wat een kwetsuren men heeft. En dat hoeft ook niet, al zou het soms wel handig zijn! Het lijkt of men tegenwoordig maar alles eruit mag gooien,  alles moet zeggen, zonder over eventuele gevolgen na te denken.

Van de week kwam mijn dochter totaal gestresst thuis. Ze had twee uur lang (tijdens les is ,er is zeker niets beters te doen!) grapjes en snerende opmerkingen aan moeten horen van een stel stoere gozers over de Kreek en de malloten die daar behandeld worden. (ggz yulius, geestelijke gezondheidszorg). Dat mijn dochter in 2003 een zeer vervelend ongeluk heeft gehad, kan je niet aan haar zien . De kwetsuren zitten letterlijk inwendig. Dat zij hieraan een zwaar  PSS-syndoom overhield is niet zichtbaar. Ook niet zichtbaar is dat zij daar oa bij de Kreek voor behandeld is. De zogenaamde geintjes kwamen hard aan!
Gelukkig heb ik een sterke dochter, die deze kwetsende uren gelaten , maar inwendig laaiend, heeft ondergaan. Thuis kwam het er terecht allemaal uit. Mijn stoere meid! Way to GO!

Een goede observator zou misschien mijn littekens opmerken, maar als het aan mij ligt vallen mijn kwetsuren niet op. Dat ik op 17 jarige leeftijd mijn nek gebroken heb (en nog veel meer) is ook niet zichtbaar. Het liefst hou ik het zo. Maar af en toe loop je toch tegen je eigen beperkingen op. En die zijn zowel geestelijk als lichamelijk. Geestelijk heb ik toendertijd een zware dreun gehad. Daar ben ik ook voor behandeld. Bepaalde (goed bedoelde  ….?) opmerkingen kunnen als een dreun binnenkomen. Hoe herkenbaar was deze situatie met mijn meissie. Waardeloos, het enige wat me te doen stond was luisteren. ……..

Ik zou ze wel willen begraven , deze herinneringen, maar helaas gaat dat niet. Iets wat zo diep in je leven ingegrepen heeft, en zoveel invloed heeft gehad, kan je niet zomaar wegstoppen. Wel kan ik er mee-leven.  En dat is wat ik ook voor haar wens. Het lijkt erop dat deze wens uitgekomen is!

Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something.
~Plato~

De Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden en blogposts lezen, check hier! Vergeet ook niet de link naar je eigen blogpost in de comments te zetten zodat anderen je blog kunnen lezen en reageren.

 

 

Tags: ,

Divider

23 responses to “Write On Thursday. #WOT Deel 39 , Kwetsuur

 1. Sorry even een plakkertje, maar ik zit sinds vrijdagavond in de spiraal van een en al 3 Oktoberfeesten (voor) feesten.
  Plaats nog wel blogs op wisselende tijden maar red het even niet meer om reacties te sturen.
  Na 4 oktober reageer ik weer bij iedereen.
  Ergens belachelijk he , het hele echte feest duurt maar 36 uur maar nu al is iedereen en alles in de ban.

 2. JA, mijn kwetsuren vallen ook niet direct op. Toch verberg ik niets.

  Ik loop net als jij natuurlijk ook nog steeds tegen mijn beperkingen op die voortkomen uit de gevolgen van mijn ongeluk.

  Ik zal dat altijd blijven houden, maar dat vind ik geen probleem.

  • de kwetsuren vind ik geen probleem, alleen vind ik het niet nodig dat iedereen altijd en meteen alles opmerkt. Wat wel een probleem is , is dt iedereen denkt er ten alle tijden van alles uit te kunnen gooien, zonder nadenken!

  • Tuurlijk leer je ermee leven, das het probleem niet.

   Het probleem zijn de zgn lolbroeken , die zonder nadenken de walgelijkste dingen eruit gooien!

 3. Anita

  Heel mooi geschreven Linda!! Kan me voorstellen hoe hard zulke l*llige opmerkingen kunnen aankomen pffff … Respect voor Iris en jou!

 4. oma

  Ha Linda,

  Misschien maar goed dat je niet alles aan de buitenkant van een mens kunt zien.

  Helaas zijn er altijd domme mensen die groeien in de alende en verdriet, om zichzelf beter te voelen.

  Gelukkig heeft je dochter een goed thuis waar ze wel begrepen wordt.oma

 5. Zou je… namens mij…. een extra knuffel aan je dochter willen geven. En zeggen dat zij door haar ervaringen zij veel levenservaringen heeft dan de degene die zo kortzichtig reageren.

  Bedankt.

  Love As always

  Di Mario

 6. Precies zo, zou ik er ook mee omgaan. Net doen of het langs me heen raast, maar toch inwendig diep gekneusd raken door opmerkingen her en der. En dan later de woede afkoelen bij iemand die je wél vertrouwen kunt.

  Respect voor je dochter, en voor jou.

  Mooie spreuk ook…

 7. Ik ben blij dat ik geen verwondingen uit het verleden heb die ik moet verbergen of waar ik niet mee om kan gaan. geen ongelukken gehad, altijd wel gezond geweest misschien was mijn enige foute beslissing ooit vroeger dat ik ben gaan lopen maar die fout heb ik 5 jaar geleden hersteld en het is niet meer aan me te zien maar misschien inwendig nog wel… 8)

Geef een reactie